JSA met toppers op Internationale Residentie judotoernooi Den Haag.
JSA met toppers op Internationale Residentie judotoernooi Den Haag. Foto: PR

Toppers op Internationale Residentie judotoernooi

BORCULO - JSA judoleraar Bram Lichtenberg (Arnhem) heeft goud behaald en Ricardo Chirco uit Borculo heeft zilver gewonnen.

Lisa de Graaf uit Ruurlo (-52kg) had een poule van 28 judoka's. Lisa heeft met een prachtige Uchi-Mata een Wazari gescoord, daar achteraan maakte ze direct een houdgreep; Ippon. Ze nam veel initiatief en was erg fanatiek op de judomat. Helaas heeft zij geen notering gekregen, maar Lisa mag heel erg tevreden zijn met haar prachtige wedstrijd.
Kelly van den Bosch uit Lochem (-57kg) heeft prachtige wedstrijden laten zien. Ze heeft van de 6 partijen 4 gevechten gewonnen. Door een mislukte Ushi-Mata van de tegenstander, heeft Kelly de wedstrijd overgenomen en gescoord met een verwurging. De andere wedstrijden heeft ze ook heel goed gedraaid. Kelly is 7e geworden van 28 deelnemers. Doordat ze 7e is geworden heeft ze Ranking punten behaald.
Naomi Overkamp uit Eibergen(-63 ) heeft een prachtige judo dag achter de rug. Ze had een poule van 33 judoka's en daarvan is ze 7e geworden! Naomi heeft in de wedstrijd na een overname, voor de 1e keer een armklem (deze techniek mag je toepassen vanaf de -18 ) gemaakt. Hiermee heeft ze deze wedstrijd gewonnen. Ze heeft van de 5 wedstrijden 3 duels gewonnen. Ook zij heeft Ranking punten in the pocket.