Jesper Lurvink die alvast een proeftaart bakt. Hij heeft er in zin.
Jesper Lurvink die alvast een proeftaart bakt. Hij heeft er in zin. Foto: Jan Hendriksen

Najaarsfair op Dorpsplein in Barchem

Barchem - Op de tiende van de tiende (zaterdag 10 oktober) van 15.00 tot 17.00 uur (met uitloop) vindt er een Najaarsfair op het nieuwe Dorpsplein in Barchem plaats die in het teken zal staan van het buitenleven. De Najaarsfair wordt georganiseerd door de Tuincommissie en de werkgroep Barchem-in-Bloei onder auspiciƫn van Vereniging Contact Barchem.

door Jan Hendriksen

Inmiddels hebben zich een kleine twintig deelnemers aangemeld voor de fair. Er valt van alles te bekijken, te proeven en te kopen. Van zelfgemaakte jam tot bladblazers en van kaarten tot bockbier.
Stekjes uit de tuin kunnen worden meegenomen en worden geruild of verkocht.

Men kan zich nog opgeven voor deelname aan de fair tot en met 3 oktober bij Henny Wildschut: e-mail: henwi@dds.nl of tel. 0573 441854. De deelname is gratis. Tijdens de Najaarsfair (16.00 uur) vindt de prijsuitreiking van de jaarlijkse tuinkeuring van Barchem van Groei & Bloei Lochem plaats. In het voorjaar hebben alle Barchemers pompoenzaadjes gekregen. De organisatoren zijn erg benieuwd wie de grootste of meest bijzondere pompoen(en) heeft gekweekt. Men kan de pompoen(en) meenemen naar de fair. Is men verhinderd dan kan men de pompoen(en) afgeven bij de organisatie. De organisatie zorgt voor een leuk terras met koffie en thee en natuurlijk appeltaart. Ook aan de kinderen is gedacht.

Heel Barchem bakt appeltaart
Tevens vindt er een appeltaart bakwedstrijd plaats onder de titel 'Heel Barchem bakt appeltaart' voor alle leeftijden. Men kan de taart thuis bakken in inleveren op de fair tussen 15.00 en 15.30 uur.
Nadat deze door de jury is beoordeeld kan men de taart weer meenemen naar huis maar ook kan men de taart beschikbaar stellen aan de organisatie die de taart met een kop koffie kan verkopen om de kosten van de fair te dekken.