Er was een speciale loopplank voor de honden in het grote bassin aangelegd.
Er was een speciale loopplank voor de honden in het grote bassin aangelegd. Foto: Jan Hendriksen

Honden nemen een 'duik' in zwembad De Meene

Ruurlo - Het krioelde zondag van de honden in openluchtzwembad De Meene. Als seizoensafsluiting organiseerde badmeester Rick Blasman namens Stichting Zwembad Ruurlo voor het twintigste achtereenvolgende jaar het fenomeen 'Baas en Hond zwemmen'.

Door Jan Hendriksen

Wat in 1996 begon met een tiental honden is in 2015 uitgegroeid tot een spektakel waaraan zondag een record aantal van 153 honden deelnamen en een 'duik' namen in een van de twee bassins. Vergezeld door evenzoveel bazen of bazinnen. Rick Blasman was zeer tevreden over de opkomst van het aantal honden. "Het zijn er meer dan vorig jaar. We hebben zelfs een record. Twintig jaar geleden was De Meene het eerste zwembad in de regio dat 'Baas en Hond zwemmen' introduceerde. Nu organiseren talloze baden als seizoensafsluiting dit spektakel. Maar de belangstelling is in al die jaren in Ruurlo niet verminderd."
Via een speciaal geprepareerde loopplank konden de honden zonder angst het grote bassin in. Evenals vorig jaar vond er een zwemkampioenschap plaats. Welke hond is als eerste aan de overkant van het grote bassin? Via een knock-out wedstrijd werd de viervoeter van de familie Tackenkamp uit Ruurlo eerste en die van de familie Lievestro uit Veldhoek tweede.