Tijdens de Burendag nam buurtvereniging 't Soldatenhuis een nieuwe tent in gebruik.
Tijdens de Burendag nam buurtvereniging 't Soldatenhuis een nieuwe tent in gebruik. Foto: Jan Hendriksen

Buurtvereniging Soldatenhuis viert 25-jarig bestaan

Ruurlo - Direct nadat in 1990 de laatste huizen op het Soldatenhuis waren opgeleverd werd Buurtvereniging 't Soldatenhuis opgericht. Zaterdag 26 september, tijdens de Nationale Burendag, werd dit jubileum gevierd.

De meeste bewoners die op het Soldatenhuis wonen zijn lid van de buurtvereniging. De nieuwjaarsreceptie, een voor- en najaarsactiviteit en het grote zomerfeest, met om de twee jaar een playbackshow, vormen een vast onderdeel van het jaarprogramma. Tijdens het Septemberfeest is men op meerdere fronten actief. Zo nam men dit jaar deel aan de allegorische optocht waarbij 'soldaten' de aandacht van het publiek trok. In 2001 won men als eerste buurtvereniging de Weevers Grafimedia Stratenprijs (nu Achterhoek Nieuws Stratenprijs) voor de mooiste straatverlichting die door Oranjevereniging Ruurlo aan de straatverlichtingsroute was gekoppeld. "Het doel van de Burendag is om iets gezelligs en goeds te doen voor elkaar en de buurt", zo verklaarde Hans Schouten zaterdag namens de buurtvereniging. Om drie uur werd men zaterdagmiddag ontvangen met koffie en koek waarna men gezamenlijk de aan de Soldatenhuis gelegen speeltuin onder handen heeft genomen. Het resultaat is dat de kinderen uit de buurt weer op een frisse en mooie plek kunnen spelen. Schouten: "Tot onze grote verrassing werden we voor onze inzet door Bloemen Groot Jebbink (Facebook actie) in het zonnetje gezet en ontvingen alle buren een roos."

Eigen tent
Inmiddels beschikt de buurtvereniging over een eigen tent waarin zaterdagavond het 25-jarig jubileum werd gevierd. Onder het genot van een drankje, een heerlijk hapjesbuffet, een kennisquiz en muziek van DJ Rob werden er mooie en leuke herinneringen opgehaald.

Rond middernacht werd de dag afgesloten en zien de buren van het Soldatenhuis met vertrouwen uit naar de komende 25 jaar.