Het waterpolokano leverde een mooi spektakel op voor de Ruurlose jeugd. Foto: Jan Hendriksen
Het waterpolokano leverde een mooi spektakel op voor de Ruurlose jeugd. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

'We willen laten zien dat De Meene veel meer biedt dan alleen maar zwemmen'

Ruurlo - Abseilen van de toren van de hoge dubbele waterglijbaan, paintball op de ligweide of een partijtje waterpolokano in het grote bassin. Het waren zomaar een paar activiteiten die zaterdag op het terrein van openluchtzwembad De Meene plaatsvonden. In samenwerking met Magic Outdoor uit Gendringen organiseerde Stichting Zwembad Ruurlo een 'Magic Spektakeldag'.

Door Jan Hendriksen

"We willen met deze dag laten zien dat zwembad De Meene veel meer kan bieden dan alleen zwemmen", zo verklaart bestuurslid Henk Haakmeester van Stichting Zwembad Ruurlo. De opkomst van het publiek viel tegen. Haakmeester is er van overtuigd dat de locatie van De Meene zeer geschikt is voor teambuildings activiteiten voor bedrijven en scholen en gezamenlijke uitjes voor verenigingen, familie- en vrienden(innen)groepen. "We willen de deuren van de accommodatie graag het hele jaar rond openzetten. Zeven maand per jaar zit de toegangspoort op slot. En dat kan anders. Een mooi voorbeeld was een trainingsdag die van bijna 150 politieagenten uit Noord- en Oost Gelderland die donderdag zich vermaakten in en rond de twee waterbassins met allerlei activiteiten. En zo genereren we ook extra inkomsten. Want hoe je het ook wend of keert. De schoorsteen moet wel blijven roken."
Het waterpolokano leverde voor de jeugd een mooi spektakel op. Onder leiding van badmeester Rick Blasman namen twee teams het tegen elkaar op. Nog wat onwennig peddelde Mats Nijendijk (10) in het water rond. Oog voor de bal had hij niet. Jurre Grob (10) daar in tegen scoorde een prachtig doelpunt. Als doel fungeerde een openstaande gele afvalcontainer. Intussen 'zeilden' beide zusjes van Jurre, Ella (8) en Mere (6) van de elf meter hoge toren van dubbele waterglijbaan naar beneden. Ook de achtjarige Marit ter Beest liet zich naar beneden glijden. 'Ik ga nog een keer", liet ze weten toen ze weer naar de toren rende. Ook het paintball was een succes.