De winnaars van de schietwedstrijden met op de achtergroend voorzitter Ineke Nijen Es van de Oranjevereniging: v.l.n.r. Wendy Bats, Britt Koebrugge en Petra Brinkerink..
De winnaars van de schietwedstrijden met op de achtergroend voorzitter Ineke Nijen Es van de Oranjevereniging: v.l.n.r. Wendy Bats, Britt Koebrugge en Petra Brinkerink.. Foto: Jan Hendriksen

Opnieuw wint een vrouw bij het

Koningschieten tijdens 'Reurle Neugt Oe'

Ruurlo - En weer was het een vrouw die het Koningschieten won. Was het vorig jaar Jannet Lindenschot, zondagmiddag was het Wendy Bats (33) die op de Blikmansweide alle andere ruim honderd schutters te slim af was. Een aantal mannelijke schutters had daar moeite mee. Koningschieten? Hoe kan een vrouw dan tot Koning(in) worden uitgeroepen? Ook in 2015 streed de Ruurlose bevolking van achttien jaar en ouder om de titel 'winnaar vogelschieten en winnaar vogelgooien Reurle Neugt Oe'. In de volksmond schutterkoning(in) en koningin van het vogelgooien genoemd. Na 175 schoten werd Wendy Bats (33) tot schutterskoning(in) gekroond door voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo. Bij de vrouwen kreeg Petra Brinkerink de sjerp, bloemen en envelop van de voorzitter. Brinkerink liet in een spontane reactie weten dat de mannen volgend jaar beter direct naar de feesttenten kunnen gaan. "De vrouwen hebben de overmacht in Ruurlo." Petra Brinkerink werd voor de derde keer Koningin bij het vogelgooien. Er namen 45 vrouwen deel aan het vogelgooien. Bij de jeugd mocht Britt Koebrugge (11) zich tot jeugdprinses laten kronen. Alle winnaars ontvingen een prachtig spandoek om de aankomende weken hun tuin te versieren met (Jeugd) Koning Vogelschieten of Koningin Vogelgooien. Schietvereniging Wilhelmina begeleidde de schietdisciplines op de Blikmansweide Uitslagen: Koningschieten: Koning(in): Romp: Wendy Bats; staart: Jan de Jong; kop: Herman Lichtenberg; linkervleugel: Gerrit Langemans; rechtervleugel: Jan ter Bekke. Vogelgooien: Koningin: Romp en kop: Petra Brinkerink; linkervleugel: Senta Nales; rechtervleugel: Miranda Koert; staart: Inge van Holst. Jeugd vogelschieten: Koningin: Romp: Britt Koebrugge; kop: Jorn Essink; staart: Anjo Bouwmeester; linkervleugel: Jur van Woningberg; rechtervleugel: Jorn Essink.