Leerlingen van school WonderWijs openden de 52ste editie van de Septemberfeesten met een dansje en lied. Foto: Joris Fotografie.
Leerlingen van school WonderWijs openden de 52ste editie van de Septemberfeesten met een dansje en lied. Foto: Joris Fotografie. Foto: Jan Hendriksen

Septemberfeesten Ruurlo:

"In een woord geweldig"

Ruurlo - "In een woord geweldig." De nieuwe voorzitter van Oranjevereniging Ruurlo Ineke Nijen Es had zondag in de namiddag toen Ruurlo nog massaal de Blikmansweide bevolkte weinig woorden nodig.

Door Jan Hendriksen

"De 53ste editie van Septemberfeesten is perfect verlopen. Een fantastische kleurrijke allegorische optocht, zes straten die nieuwe straatversieringen hadden gemaakt, Reurle Live waar Ruurlo massaal uit zijn dak ging, een sportieve strijd tijdens de Interdorpspelen en de kinderen hebben zich vrijdagmorgen tijdens het Kinderfeest en zondagmiddag bij het dansfeest en de kinderspelen ook prima vermaakt.
Het Septemberfeest wordt door de bevolking breed gedragen. En dat doet ons als Oranjevereniging goed." Peter van de Wetering liet namens Stichting De Weide bestaande uit de horeca ondernemingen van De Keizerskroon. De Tapperij, De Naober en Café Nijenhuis -die alle horeca-activiteiten op de Blikmansweide voor hun rekening namen- was zaterdagnacht al een zeer tevreden man. "Er hebben zich geen incidenten voorgedaan. Er heerste alle dagen een uitermate gezellige sfeer. En op alle momenten hadden we veel volk over de vloer." De 53ste editie van de Ruurlose Septemberfeesten onder het motto 'Reurle Neugt Oe' werden vrijdagmorgen 11 september officieel door wethoudster Patrica Hoijtink van de gemeente Berkelland geopend, tijdens het jaarlijkse Kinderfeest voor leerlingen van de vier Ruurlose basisscholen. "Hebben jullie zin in een feestje", was haar vraag aan de kinderen. School Wonderwijs had dit jaar de eer op het feest in gang te zetten met het lied: 'Hallo Ruurlo, Ruurlo het Septemberfeest is daar. We vieren feest en dansen met elkaar. Hallo Ruurlo, Ruurlo we staan weer samen klaar. Kerst Zwart en Wonderwijs, de Driesprong en Willibrord. En wat we doen, doen we samen met jou. We dansen hier, hier kijk zo doe je dat nou. Hallo Ruurlo, ja jij. Je bent van ons allemaal.'
Dankzij de inzet en hulp van de leerkrachten en een groot aantal ouders was er weer een leuk programma gerealiseerd op de Blikmansweide. Theater De Trekwagen en 'goochelaar' Steven Carlin zorgden voor optredens in de feesttenten. Daarnaast was er voor de kinderen een spellencircuit en een speurtocht uitgezet. Het Kinderfeest eindigde met een traktatie voor alle kinderen.