De buurtbewoners van de Eikenlaan reageerden enthousiast op de gewonnen straatprijs.
De buurtbewoners van de Eikenlaan reageerden enthousiast op de gewonnen straatprijs.

Eikenlaan wint Achterhoek Nieuws Stratenprijs

Ruurlo - De Eikenlaan is de glorieuze winnaar van de Achterhoek Nieuws Stratenprijs 2015 van Oranjevereniging Ruurlo in het kader van de Ruurlose Septemberfeesten geworden.

Door Jan Hendriksen

Donderdagavond iets voor middernacht ontving een aantal leden van de buurtvereniging de prijs uit handen van voorzitster Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo. De uitreiking was op de Blikmansweide tijdens Reurle Live. De bewoners reageerden verbaasd en enthousiast. Media-adviseur Gerard Mesland van Achterhoek Nieuws BV was ook aanwezig bij de prijsuitreiking. Zaterdag kwam directeur Gerhard Weevers van Achterhoek Nieuws BV persoonlijk de winnende straat de felicitaties overbrengen.

Met het thema 'Natuurlijk Eikenlaan' won de Eikenlaan met hun nieuwe duurzame straatversiering dat uit 21 'bijenhotels' bestaat de straatprijs. Het precieze hout- en timmerwerk gaf uiteindelijk de doorslag voor de jury. In 2004 won de Eikenlaan ook de straatprijs. Destijds met afbeeldingen van gezegden waarin het woord hout waren verwerkt. Buurtvereniging de Eikenlaan bestaat dit jaar 25 jaar. "Een schitterend moment om de straatprijs te winnen", zo verklaarde bewoner Herman Kupper van de winnende straat. De jury van de verlichtingsroute had het dit jaar extra moeilijk omdat er maar liefst zes straten hun verlichting geüpdatet of vernieuwd hadden. Tot die groep behoorden naast de Eikenlaan onder meer Esselenbroek, Van Heeckerenlaan, Garvelinkkampweg, Zonnenberg en de Groenloseweg. Tijdens de jurering van de maar liefst zeventig deelnemende straten (achttien kilometer lange route) stond de auto van de jury langdurig stil bij de versiering en verlichting van de Elfenbank. Creatief en kleurrijk waren de creaties die daar te zien waren. Een punt van aandacht voor alle straten die meedoen aan de verlichtingsroute blijft de feestelijke en kleurrijke uitstraling. Vaak staan er prachtige borden, die goed verlicht zijn, maar is er verder weinig kleurrijks en bloemrijks in de straat te zien. Ook doen geparkeerde auto's voor objecten afbreuk aan de uitstraling. Naast het bord kreeg de prijswinnende straat een geldbedrag en consumptie munten van de horeca. Zie voor foto's: achterhoekfoto.nl.