Festunique trekker van formaat

'Kijk eens, kijk eens, een hele grote wagen'

BELTRUM Als het corso inmiddels door de straten van Beltrum trekt, het rondom de kerk zwart van de mensen ziet, worden op de Hoek Hassinkstraat/Meester Nelissenstraat nog tuinstoelen geplaatst om op het gemak de bloemenparade te aanschouwen. Kinderen lopen ongeduldig heen en weer en kijken regelmatig in de richting van de kerk of er al beweging zichtbaar is.

Van de Bielemannen worden ze niet warm koud, muziekvereniging Concordia maakt ze al een tikkeltje enthousiaster, maar als dan de eerste praalwagen zichtbaar wordt in de verte zijn ze niet meer te houden. 'Kijk eens, kijk eens, een hele grote wagen,' roept een klein meisje enthousiast in de richting van haar moeder. Als de eerste wagen, de Toekomst met haar jublieumwagen (25e, HW) 'Toekomst Express', als waardige opener de bocht neemt de Hassinkstraat in zijn de paraplu's al massaal opgestoken vanwege een klein buitje. Niet iedereen kan dit waarderen. Vooral degenen die hier niet opgerekend hadden. 'Dit is alleen moar natte wind,' roept iemand. 'Ie bunt toch neet van suuker,' een ander weer, maar de sfeer is gemoedelijk en bovenal gezellig. Tassen worden geopend, waar bierflesjes uit komen. Anderen komen al met een beugelfels of een pijpje aanlopen. Het is dan ook een uitje, van formaat dat wel.

Amusant

Beltrum presenteert zich wederom op een manier zoals men van het dorp gewend is; gastvrij en bovenal trots op de prestatie die de wagenbouwers wederom neerzetten. Het publiek geniet met volle teugen. Niet alleen van de bloemenpracht, maar al even zo van het schouwspel om de corsowagens heen, die het effect van de wagen duidelijk versterkt. Bovendien zeer amusant. Zo ook bij groep Dynamite met haar 'Strijdwagen,' waar ineens van uit het niets een 'schermutseling' plaatsvindt. Dan 'Full pull', Trekkertrek uitgebeeld in bloemen. De wagen maakt veel indruk bij de toeschouwers. Dan een 'stratenmaker', enkele 'projectontwikkelaars' die de omgeving opnemen en dan allen tegelijk op de vlucht slaan, oftewel 'Waar oe', voor het gevaar van een grote boze vogel die de mens aanvalt. Zowel mooi vormgegeven als uitgebeeld. Een terecht applaus is hun deel. Dan klinkt keiharde muziek, Nirvana. Groep Lintvelde met 'Op handen gedragen,' gebaseerd op een tafereel bij veelal rockconcerten, waar artiesten boven de hoofden van het publiek rond gaan; kortom 'Op handen gedragen.' Achter de wagen voeren enkele jongeren het in de praktijk uit.

Energie

Vervolgens een intermezzo met kinderwagens. De deelnemers hebben duidelijk enorm veel plezier in het meedoen. Zo ook de vriendinnengroep Merle, Wiep, Bregje, Luna, Aniek, Hind die met een met bloemen beplakte taart rondtrekken, met verrassingseffect. Ineens steekt er een meisje haar hoofd uit de taart, en blaast van haar hand bakmeel rond. Dat is uiteraard giechelen geblazen. Als een oma trots haar kleinkind roept, komt deze aangelopen, en van dichtbij een beetje meel in de richting van oma blaast. Iedereen lacht, oma gelukkig zelf ook. Aansluitend acte de précense van Shuffle Percussion Group op de inmiddels traditionele 'muziekwagen.' De energie spat van de wagen. Het trommelgeluid gaat naadloos over in het geweld van The Rising Hoop, met 'Kannibalen', ook hier voorafgegaan door een groep Kannibalen, die een passend en strak uitgevoerd dansje opvoeren, dat in de smaak valt bij het publiek aan de kant. Ander geweld komt van groep Klunt, met 'Hooligans'. 'Angstaanjagende' met brandende fakkels in hun handen als voorbode voor de wagen, waarop enkele jonge voetballetjes de wedstrijd Vios – FC Twente spelen. Vervolgens 'Zomercarnaval' van 'de Slinge', met een levensgrote steek, met daarin staand een trotse Prins Emiel van de Belhamels, in vol ornaat. De Vikings krijgen met 'Hollandsch Glorie' de lachers op hun hand, met name door het zeer grappige prachtige straattheater om het prachtig uitgebeelde Amsterdams grachtenpandje heen. 'Meneer heeft u zin de bananenbar in te gaan?,' wordt een man in het publiek gevraagd door een 'verhuurder van dames van lichte zeden'. Het publiek lacht, ook omdat men enkele Beltrummers herkent in hun rol. Dorpsstraat brengt een ode aan 'Normaal 40 jaar,' met haar Normaalmuseum. 'Oet alle windstreken' heeft veel werk gemaakt van 'Draconion'. Indrukwekkend hoe de langgerekte wagen met afstandsbesturing door de bocht gaat. Beltrum kan zich met een meer dan geslaagde opening volop storten in het feestgedruis.


Aardappel-, groente- en fruitafdeling Supercoop Ruurlo compleet verbouwd

RUURLO Supercoop Ruurlo gaat de aardappel -. groente- en fruitafdeling compleet verbouwen. Tevens komt er een geheel nieuwe aardappelpresentatie.

"Deze is er opgericht om onze klant te helpen met het maken van hun keuze. Bij binnenkomst van de winkel komt een opvallend rode actiepallet met de weekaanbiedingen. Tevens worden er losse producten verkocht van walnoten, cherry tomaten, uien en knoflook, aardappelen en pel pinda's zodat de klant zelf de hoeveelheid bepaalt", zo verklaart bedrijfsleider Gert de Goyer. Tevens kan men losse eieren kopen, dus een of twee stuks naar behoefte. Verder worden er twee extra koelingen geplaatst voor de verkoop van vers fruit en gekoelde groente. Er komen meer biologische groente en fruit van telers uit de omgeving van Ruurlo. Dit alles moet donderdag 10 september klaar zijn.

Zie voor extra aanbiedingen de advertentie elders in deze krant.