De buurtbewoners Peter Gort, Henk Nijhof, Wim Hulshof, Inge Meuleman, Hein Schotsman (v.l.n.r.) tussen de vlinders..
De buurtbewoners Peter Gort, Henk Nijhof, Wim Hulshof, Inge Meuleman, Hein Schotsman (v.l.n.r.) tussen de vlinders.. Foto: Jan Hendriksen

Dalmatiërs ingeruild voor
vlinders

Garvelinkkamp- weg wordt 'Vlinderstraat'

RUURLO Ze waren een vertrouwd beeld. De dalmatiërs in de tuinen van de woningen aan de Garvelinkkampweg tijdens de Septemberfeesten. Maar na zeventien jaar hebben de buurtbewoners afscheid genomen van de dalmatiërs. Fleurige en kleurige vlinders bepalen nu het straatbeeld tijdens de verlichtingsroute van Oranjevereniging Ruurlo.

"Om de straat een nog mooier aanblik te geven tijdens de verlichtingsroute hebben we gekozen voor het thema vlinders", zo vertellen Henk Nijhof en Wim Hulshof van de ruim tachtig leden tellende buurtvereniging. In de afgelopen maanden hield het tweetal zich in een speciale commissie specifiek bezig met de nieuwe straatversiering.

Al direct werd de hulp van de Ruurlose schilderes Inge Meuleman ingeroepen. Inge Meuleman woont namelijk in de Garvelinkkampweg en heeft voor het begin en eind van de straat een ontwerp gemaakt van een tweetal vlinderobjecten die iedereen welkom heet in de straat. Henk Nijhof: "Daarnaast gaan bijna alle bewoners van de straat hun tuin versieren met vlinders in verschillende vormen en kleuren. Al deze vlinders (76) worden mooi in het licht gezet. Er is bewust gekozen voor een eenvoudige opzet waardoor bijna alle bewoners enthousiast waren en hun medewerking verleenden. De vlinders zijn met veel zorg handmatig geschilderd." Voor Inge Meuleman is schilderen een manier om in haarzelf te komen. "In mijn eigen natuur. Van daaruit word ik geïnspireerd. Ik houd van de natuur, van haar schoonheid en van perfectie en ontdek iedere keer weer dat de kwaliteit van mijn gevoel voor schoonheid op dat moment. En daar passen vlinders perfect bij." Leuk detail is dat de dalmatiërs dit jaar al weer op Koningsdag waren te zien in het Overijsselse Bergentheim. "We hadden ze amper op Marktplaats geplaatst of we hadden er een koper voor. Met de opbrengst hebben we mede de nieuwe versiering gefinancierd", zo verklaart Wim Hulshof. En Hulshof en Nijhof weten het zeker: "De nieuwe straatversiering is de moeite waard en een reden te meer om de bijna achttien kilometer lange verlichtingsroute (10 t/m 13 september) te bezichtigen."