Jeroen Toevank (links) en Herbert ter Maat.
Jeroen Toevank (links) en Herbert ter Maat. Foto: Jan Hendriksen

Duo loopt marathon voor KiKa

RUURLO Ze hebben al de nodige kilometers in de benen en daar zullen er de komende tijd zeker wat bijkomen. Geen overbodige luxe, want Jeroen Toevank (37) uit Ruurlo en Herbert ter Maat (38) uit Zieuwent wacht een flinke sportieve uitdaging.

Begin november staan de Achterhoekse vrienden aan de start van de wereldberoemde marathon van New York. Wat begon als een gezamenlijk onderdeel op hun 'bucketlist', een lijst met zaken die iemand in zijn leven wil meemaken, groeide uit tot een serieus actiepunt. Er gingen wat jaren overheen, maar dit jaar is het dan zover. De marathon van New York is met meer dan 40.000 deelnemers een van de grootste van de wereld. Het parcours staat bekend als redelijk zwaar, met name vanwege de vijf bruggen in het parcours. Jeroen Toevank en Herbert ter Maat besloten de sportieve prestatie te koppelen aan een goed doel: Kika. Kika werft fondsen voor het doen van vernieuwend onderzoek en andere activiteiten rond kinderkanker. "Wij zijn beiden vaders van jonge kinderen. In onze directe omgeving maken we mee wat kinderkanker met een gezin doet. De keuze voor KiKa was dus snel gemaakt." Herbert ter Maat is na zijn voetbalcarrière al een aantal jaren een fanatieke hardloper. Jeroen Toevank, die uit de survivalsport komt, loopt sinds een jaar. Momenteel krijgen de twee één keer in de week loopbegeleiding van Ruurloër Herman IJzerman en trainen ze drie keer in de week individueel. Eind oktober reizen ze met hun partners af naar New York waarna ze op 1 november de marathon zullen lopen.

Via de site www.sportenvoorkika.nl/sponsor kan ieder die deze prestatie of Kika een warm hart toedraagt een bedrag doneren. De actie loopt nog tot en met 1 november.