Het VVV kantoor op het Kerkplein fungeerde als startlocatie.
Het VVV kantoor op het Kerkplein fungeerde als startlocatie. Foto: Jan Hendriksen

Fietsvierdaagse Ruurlo goed voor

ruim vijfhonderd deelnemers

Ruurlo Het weer vormde enkele dagen een duidelijke spelbreker. Maar ondanks het buiige weerskarakter namen vorige week toch nog vijfhonderd deelnemers deel aan de Fietsvierdaagse in Ruurlo. Ruim 120 deelnemers namen alle vier dagen deel. Daarnaast verkochten de vrijwilligsters Corrie Klaassen en Fien Venderbosch van VVV Ruurlo dagelijks bijna honderd dagkaarten in het kantoor van de VVV Ruurlo aan het Kerkplein waar de vierdaagse van start ging.

Menige deelnemer bezocht eerst uit voorzorg de website van buienrader.nl. Dat weerhield allicht deelnemers ervan om dinsdagmorgen 25 augustus van start te gaan voor de een van de kleinste fietsvierdaagsen in de regio. De routes van 45 en zestig kilometer waren door de 'route uitzetters' Albert Groen en Roelf Siemens dinsdag richting Borculo en Rietmolen uitgezet.

Woensdag gingen de routes richting Laren en Lochem, donderdag richting Zieuwent, Lichtenvoorde en Mariënvelde en vrijdag op de slotdag richting Halle, Keijenborg en Zelhem. Het tweetal ontving na afloop positieve reacties over de uitgezette route. "Ze maken geen gebruik van oude routes uit het verleden. Jaarlijks zetten de nieuwe routes uit", aldus Corrie Klaassen. Het speciale 'Pechteam' gevormd door Jaap Holtslag en Jan Klaassen moest een aantal keren in verband met lekke banden in actie komen.

Buiten Ruurlo
Het merendeel van de deelnemers aan de fietsvierdaagse kwam van buiten Ruurlo. 'We noteren steevast de plaats van herkomst van de deelnemers", aldus Corrie Klaassen. Zij kon verder meldden dat een deelnemer dagelijks vanuit het Twentse Vriezenveen naar Ruurlo kwam om aan de vierdaagse deel te nemen. "Hij fietste dan de langste afstand en dat zonder elektrische ondersteuning. Dagelijks goed voor 160 kilometer!"

Dagelijks werden de deelnemers op een glaasje fris getrakteerd en vrijdag op de slotdag kregen alle deelnemers een mandarijn van groenteman Herman Westerveld.