Elke dinsdagavond komt de groep jongeren bij elkaar in de Willibordusschool.
Elke dinsdagavond komt de groep jongeren bij elkaar in de Willibordusschool.

Jeugd- en jongerentoneelgroep TURF weer van start

Ruurlo Vanaf dinsdag 1 september is het weer zover. De zeer enthousiaste en gezellige jeugd- en jongeren toneelgroep TURF gaat weer van start. En dat belooft weer wat voor het komende seizoen.

Al weer voor het zesde seizoen komen ze elke dinsdag van 18.00 tot 19.30 uur samen in de nieuwe Willibrordusschool om daar lekker te gaan 'tonelen'.
Na de prachtige voorstelling in het afgelopen seizoen wordt het weer tijd voor een nieuwe voorstelling in het voorjaar van 2016. Wat dat zal gaan worden is nog niet duidelijk. "Het toneelstuk wordt per seizoen uitgezocht naar aanleiding van en in samenwerking met de groep. Vaak wisselen de voorstellingen per seizoen van genre. Spelen we het ene seizoen een serieus leerzaam stuk, dan wordt er vaak het andere seizoen gekozen voor een humoristisch stuk waarin veel gelachen wordt", aldus regisseur en leider Peter Leenders.

De eerste periode van het seizoen staat volledig in het teken van theaterspelletjes, acteeroefeningen en oefeningen voor vertrouwen op elkaar en samenwerking. Als het toneelstuk is uitgezocht, zo rond half november begin december, bestaan de toneelbijeenkomsten uit twee gedeelten.

Peter Leenders: "In de eerste helft van de bijeenkomst blijven toneeloefeningen in de ruimste zin van het woord de hoofdrol spelen, terwijl de tweede helft in het teken staat van het instuderen van het stuk dat, zoals gezegd, waarschijnlijk volgend voorjaar op de planken komt."

Enthousiast
TURF bestaat uit ongeveer vijftien zeer enthousiaste jonge mensen die het heel erg leuk vinden om samen te werken aan een prachtige voorstelling. "Kernwoorden die bij TURF zijn horen onder andere gezelligheid, lol, heel veel pret, hard werken, lachen, vooruit gaan, zelfvertrouwen vergroten, (leren)bewegen, stemgebruik, samenwerken, herkenning, ontwikkeling en ga zo nog meer even door", aldus Peter Leenders.

Opgeven
Zitten kinderen in groep acht (of voortgezet onderwijs) en lijkt het ze leuk om ook met deze gezellige groep aan een prachtige voorstelling, maar vooral ook aan zichzelf te bouwen en wil men ook bij deze erg spontane groep gaan horen? Dan kan men zich opgeven bij Peter Leenders.
De Ruurloƫr begeleidt al meer dan 25 jaar verschillende jeugd- en jongerentoneelgroepen. Dat kan via tel. 06 22605157 of via het e-mailadres apleenders@gmail.com. Men kan natuurlijk ook gewoon even langs komen.

De eerste bijeenkomst is dinsdag 1 september om 18.00 uur in de Willibordusschool. Voor iedereen is er plek. En, oh ja, TURF doet niet aan auditie.