Opening van 't Timple in `1975 door leden van BZ&PC
Opening van 't Timple in `1975 door leden van BZ&PC Foto: PR

Veertig jaar overdekt zwemmen in Borculo

BORCULO - Op 3 september bestaat zwembad 't Timpke 40 jaar. Op dezelfde plek waar het huidige Timpke staat verrees 40 jaar geleden het eerste overdekte zwembad van Borculo. Dit jubileum wordt gevierd. Tot en met 6 september kan er gezwommen worden voor het tarief van 1975. Dat is omgerekend 65 eurocent per persoon. Iedereen die koffie drinkt wordt getrakteerd op iets lekkers.

De Borculose bevolking en het bedrijfsleven voerden in 1972 acties en doneerden voor de komst van het zwembad. In 1990 waren er verbouwplannen. Een moderner zwembad met een groot diep bad moest er komen waarin ook alle waterpolowedstrijden gehouden konden worden. Meer ruimte voor allerlei doelgroepen en zwemdiciplines en met twee squashbanen onder één dak. Dat kwam er, in 1992. Er kwamen moeilijke jaren voor de stichting. Er moest flink gesneden en bezuinigd worden, totdat in 1997 het tij keerde. Het ging weer goed met 't Timpke.In 1993 kwam het beheer van sporthal "Te Riet Scholtenhal" ook bij de stichting te liggen. De hal was oud en van hout en had veel onderhoud nodig.
Eind jaren negentig werden er plannen gesmeed voor een nieuwe hal. De stichting besloot met instemming van het gemeentebestuur een sporthal te bouwen, vast aan het zwembad. De nodige aanpassingen werden gemaakt. In 2001 werd het nieuwe Timpke geopend.

De opening in 1992 door Henk Kamp, wethouder van Borculo.
Het zwembad in 1975.
De opening, geheel in klederdracht door burgemeester Knopers