'Fantasiefiguren in silhoet' is het nieuwe thema van de straatversiering van de Zonnenberg.
'Fantasiefiguren in silhoet' is het nieuwe thema van de straatversiering van de Zonnenberg. Foto: Jan Hendriksen

Nieuwe impuls voor Reurlse Septemberfeesten Reurle Neugt Oe

Nieuwe straatverlichting op en om De Zonnenberg

Ruurlo- Na het Septemberfeest van vorig jaar was het al snel duidelijk. Naast de activiteiten die georganiseerd worden, zoals met oudjaar oliebollen bakken, een dartavond voor de sportievelingen, paaseieren zoeken voor de jongsten en natuurlijk lief en leed met elkaar delen, is er besloten om de feestverlichting tijdens het septemberfeest in een nieuw jasje te steken. Dat is gelukt en hoe!

Onder de bezielende leiding van Dennis Schuurman en Michiel Schaafsma is er maanden lang getimmerd, gezaagd en geschilderd dat het een lieve lust was. Het resultaat mag dan ook gezien worden. De Zonnenberg, een gedeelte van de Lammerskampweg, een gedeelte van de Van Tuil van Serooskerkenweg en een gedeelte van de Koskampweg staan dit septemberfeest in een gloednieuw jasje. Het thema is: 'Fantasie figuren in silhouet'. In een sprookjesachtige sfeer kunt u deze figuren bewonderen. Bewust is gekozen voor duurzaamheid. Er is gebruik gemaakt van recyclingmaterialen en het energieverbruik ten opzichte van de vorige verlichting is vijftien maal minder door het gebruik van ledverlichting. Ook kan het geheel ieder jaar weer aangepast worden zodat het een nieuwe uitstraling heeft. Samenwerking van deze buurtjes heeft niet alleen het voordeel dat er dit Septemberfeest weer een nieuwe impuls wordt gegeven voor de verlichte route, de buurtjes weten elkaar ook te vinden. Daar waar nodig is komt hulp en daar waar iets te vieren is natuurlijk ook. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De moeite waard om eens te komen kijken, dus graag tot ziens dit septemberfeest op en rond de Zonnenberg.


Speciale Septemberfeestbijlage

Ruurlo - Van 10 tot en met 13 september vindt de 53ste editie van de Ruurlose Septemberfeesten plaats onder het motto 'Reurle Neugt Oe'.

Volgende week in Achterhoek Nieuws Berkelland editie Borculo-Ruurlo een extra ingevoegde bijlage met een uitgebreid overzicht van het feestprogramma van Oranjevereniging Ruurlo en Stichting De Weide.