Bedrijf Resco is begonnen met verwijderen van de huidige anti graffiti laag.
Bedrijf Resco is begonnen met verwijderen van de huidige anti graffiti laag. Foto: Jan Hendriksen

Verkeersmaatregelen voor veiligheid fietsers en voetgangers

Werkzaamheden 'Kunsttunnel' van start

Ruurlo - Het Ruurlose bedrijf Resco Gevelwerken is vorige week begonnen met het verwijderen van de huidige antigraffiti bescherming en de grondlaag op de wanden van de fiets- en voetgangerstunnel nabij de Borculoseweg die wordt omgetoverd tot een 'Kunsttunnel'.

Na vijf werkdagen zijn de werkzaamheden goed op schema. De projectgroep 'Kunsttunnel Ruurlo' verwacht dan ook dat op maandag 31 augustus begonnen kan worden met het waar nodig repareren van de wanden en het aanbrengen van een nieuwe grondlaag. Dit gebeurt door Schildersbedrijf firma H. Dolphijn & Zn. Voor de werkzaamheden zijn extra verkeersmaatregelen genomen. Aan beide zijden van de tunnel staat een verkeerslicht. Beurtelings kan de tunnel dan in een richting worden bereden.

Op de lengteas van de tunnel staan kegels. Aan de ingang van de tunnel is ook een hek op de helft van het wegdek gezet en er staan waarschuwingsborden. Deze maatregelen zijn zowel in het belang van de verkeersveiligheid voor de gebruikers van de tunnel als in het belang van hen die in de tunnel aan het werk zijn.
Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken zijn de maatregelen alleen van kracht als er daadwerkelijk in de tunnel wordt gewerkt en daarom worden ze dagelijks opgebouwd en afgebroken.