Ongeveer 200 jongeren kwamen naar De Meene voor de 'Summerparty'.
Ongeveer 200 jongeren kwamen naar De Meene voor de 'Summerparty'. Foto: Jan Hendriksen

Summerparty en 'springspektakel'
bij zwembad De Meene

Ruurlo - Zo lang het mooi weer is, blijft zwembad De Meene open en worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Zo ook afgelopen vrijdagavond. Ongeveer 200 jongeren kwamen zwemmen tot het donker was. Dat alleen is natuurlijk hartstikke leuk maar als er dan ook nog een DJ aanwezig is die 'draaide op verzoek' dan is het gewoon goed toeven op het zwembad.

Echt donker werd het overigens niet want de discolampen en de speciale onderwater lampen zorgden voor een sfeervolle avond. Bovendien zat het weer dit keer mee. Deze 'Summerparty', bedacht door badmeester Jeffrey, was overigens niet de enige activiteit van de afgelopen week.

Donderdagmiddag vond er een 'spring spektakelmiddag' plaats. De Ruurlose gymnastiekvereniging RGV had haar grote wedstrijdtrampolines en tumblingbaan op het zwembad geplaatst waar ook goed gebruik van werd gemaakt. De trampolines waren niet alleen een goede reclame voor de RGV maar ook een leuke extra attractie voor de bezoekers van het zwembad.

Tot Septemberfeest open
De zomervakantie mag dan voorbij zijn. Zwembad De Meene is tot het Septemberfeest nog gewoon open. Vanaf maandag 31 augustus zal dit overigens tijdens werkdagen wel met aangepaste openingstijden zijn: van 13.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens het weekend gelden de normale openingstijden. Tenzij het heel mooi weer blijft want dan is het bad zoals altijd extra lang open, wellicht zelfs nog na de Septemberfeesten.

'Magic-spektakel dag'
Het zwemseizoen zal in het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 september worden afgesloten met een 'Magic-spektakel dag'. Activiteiten rondom en soms in het zwembad en natuurlijk op zondag 27 september het traditionele Baas- en Hondzwemmen. Voor het twintigste achtereenvolgende jaar kunnen honden dan met hun bazen en bazinnen tussen 14.00 en 16.00 uur gratis zwemmen in Zwembad de Meene. Dit is een week later dan in de zwemkrant vermeld staat! Wat eerst voorzichtig begon met 10 honden in 1995, is inmiddels uitgegroeid tot een hondenspektakel met in 2010 zelfs 129 honden. Alle mogelijke rassen waren aanwezig, van heel groot tot heel klein. Er kan met de hond in diep en ondiep water gezwommen worden. In het diepe bad wordt een loopplank aangebracht, zodat de hond veilig op de kant kan komen. De entree is gratis.