Zonnebloem Ruurlo ontvangt 2380 euro van

Coöperatiefonds Rabobank Noord- en Oost Achterhoek

Ruurlo - Nationale Vereniging de Zonnebloem afdeling Ruurlo heeft als enige Ruurlose vereniging en/of instantie een definitieve toezegging gekregen uit het Coöperatiefonds van de Rabobank Noord- en Oost Achtehroek. Zonnebloem Ruurlo ontvangt een bedrag van 2380 euro. In de sector Zorg en Wonen kreeg het de meeste stemmen (325) in de gemeente Berkelland. Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo zit in de wachtkamer. Het eindigde in de sector Scholing en onderwijs met 193 stemmen op een tweede plaats in de gemeente Berkelland.

Met het Coöperatiefonds wil Rabobank Noord- en Oost Achterhoek een positieve bijdrage leveren aan het welzijn en de leefbaarheid van onze regio. Stichtingen en verenigingen kunnen daarom jaarlijkse een aanvraag indienen bij het fonds. Dat vindt de Rabobank - als coöperatieve bank betrokken bij de omgeving - belangrijk. Alle leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek hadden vanaf 15 juni tot en met 15 juli de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op ingediende projecten van het Coöperatiefonds. Ruim 21.800 stemmen werden uitgebracht. Per categorie in elke regio (gemeente) is gekeken welke vereniging of stichting de meeste stemmen heeft gekregen. Dat zijn de eerste prijswinnaars. Zij krijgen het door hun aangevraagde bedrag met een maximum van 10.000 euro. De prijzen worden uitgereikt tijdens de Rabobank coöperatieavonden die in oktober plaatsvinden.
Zonnebloem Ruurlo zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Doel van het ingediende project is om mensen die gebonden zijn aan rolstoelen makkelijker te kunnen laten deelnemen aan de activiteiten en de Ruurlose samenleving. Zo laat men ze onbeperkt genieten en probeert men te voorkomen dat ze in een sociaal isolement belanden. Alle verenigingen en stichtingen die per categorie in elke regio op een tweede plek terecht zijn gekomen, krijgen de mogelijkheid om hun project tijdens één van de vijf coöperatieavonden te presenteren. Vervolgens bepalen de leden in de zaal wie welke prijs krijgt. De overige verenigingen en stichtingen maken nog kans op een prijs uit de Hoge Hoed. Deze worden ook tijdens de coöperatieavonden vergeven. Zo zijn het de leden die met elkaar bepalen welke projecten in hun leefomgeving een bijdrage verdienen.
Stichting Westerborkscholenproject Ruurlo vroeg een bijdrage van vijfduizend euro. Leerlingen van groep acht van de basisscholen uit Ruurlo en Mariënvelde wordt tijdens het scholenproject het volgende aangeboden: leerlingen krijgen een voorbereidende les in de klas, brengen een bezoek aan de synagoge en moskee en aan Kamp Westerbork en fastsprekers die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt komen op school.


Beachvolleybaltoernooi Reurlse Pompdagen

Ruurlo - Volleybalvereniging Tornax organiseert zondag 9 augustus tijdens de Reurlse Pompdagen een beachvolleybaltoernooi in de Dorpsstraat.

Volleyballers die het aandurven kunnen zich met een team opgeven om voor lokaal publiek een gooi te doen naar de felbegeerde titel. In Ruurlo zal op zondag 9 augustus een speciaal voor het toernooi aangelegd zandstrand gemaakt worden. Voor de kinderen tussen de twaalf en vijftien jaar is er een open inschrijving. Bij voldoende animo zal er een jeugdtoernooi plaatsvinden. Daarbij zal worden gespeeld in teams van vier personen.
Bij de senioren wordt gespeeld in teams van drie personen waarbij tenminste een vrouw in het veld dient te staan. Het toernooi vindt plaats van 16.00 uur tot 20.30 uur. Als er bij de jeugd voldoende inschrijvingen zijn, zal het jeugdtoernooi plaatsvinden van 14.00 uur tot 16.00 uur. De opzet zal dit jaar ruimer zijn dan andere jaren het geval was. Zodoende zullen er geen dranghekken direct om het veld staan. Durf jij het aan om tijdens de Reurlse Pompdagen lekker in het zonnetje, met de voeten in het zand, een paar potjes te beachvolleyballen? Twijfel dan niet en geef je direct op voor het Tornax Beachvolleybaltoernooi 2015. Voor senioren is het inschrijftarief slechts tien euro per team, voor de jeugd is de inschrijving zelfs helemaal gratis. Inschrijven kan tot en met maandag 3 augustus. Opgeven kan via de website van Tornax.


www.tornax.nl