Ere wordt al volop gewerkt aan de optochtwagens voor het Barchems Feest.
Ere wordt al volop gewerkt aan de optochtwagens voor het Barchems Feest.

Onderwijs anders, toch optochtwagen

Barchschole tijdens Barchems Feest

Barchem - Als het nieuwe onderwijssysteem van de openbare basisschool De Barchschole net een week gestart is, neemt unit 2 met een wagen deel aan de optocht met het Barchems Feest. Ouders van de kinderen zijn al voor de vakantie druk bezig geweest met de opbouw.

Op zaterdag 29 augustus om 11.00 uur trekt een stoet wagens, muziekkorpsen en loopgroepen door de straten van Barchem als onderdeel van het dorpsfeest. Dit begint op dinsdag 25 augustus met de verlichte straten en muzikale opening.

Op woensdag 26 augustus er er een middag/avond voor de senioren met een etentje en het opvoeren van de revue PerĀ®on Geluk. Deze revue wordt ook op donderdag 27 augustus voor het voetlicht gebracht in dorpshuis 't Onderschoer, waarna De Sleppers voor muziek zorgen waarop gedanst kan worden.

Ouders van kinderen zijn druk bezig geweest

Vrijdagavond 28 augustus zorgt de Trainband voor een spetterende avond. Op zaterdagmiddag 29 augustus is het vogelschieten en de volkspelen op het nieuwe Dorpsplein. Om 17.00 uur de prijsuitreiking en dat allemaal in de feestzaal van dorpshuis 't Onderschoer.
Nog een paar weken om de wagens af te bouwen en te oefenen voor de revue met dans, zang, muziek en toneel. Ook de mensen van de technische dienst zorgen voor een prachtig decor. Zo is er een week, georganiseerd door vereniging Contact, waarin voor jong en oud wat te beleven valt op de kermis, in de feestzaal of op het Dorpsplein.


www.contact-barchem.nl