Het bord van de doolhof met de nieuwe mascotte: Erik 't Egeltje.
Het bord van de doolhof met de nieuwe mascotte: Erik 't Egeltje. Foto: Jan Hendriksen

Stekelig beestje timmert met STAR aan de weg

Erik 't Egeltje mascotte Doolhof

Ruurlo - Het is één van de drukst bezochte toeristische attracties van Ruurlo. Uniek in zijn soort: de Doolhof aan de Hengeloseweg. De laatste jaren goed voor 15.000 tot 18.000 bezoekers per seizoen. Maar er waren ook jaren dat er meer dan 20.000 bezoekers jaarlijks door de doolhof dwaalden. Daarom wil het bestuur en de dertig vrijwilligers van Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR), die de doolhof sinds 2007 exploiteert, nadrukkelijk wat meer aan de weg timmeren.

Zo werden er in de afgelopen maanden in een grote straal rondom Ruurlo alle campings en vakantieparken van folders en affiches voorzien en heeft de doolhof sinds vorige week een eigen mascotte: een egel. Voorlopig draagt hij de naam van Erik 't Egeltje. Maar de STAR wil nadrukkelijk de bezoekers en de Ruurloërs betrekken om een originelere naam te bedenken. Dat kan via de facebookpagina en de website van het doolhof: www.doolhofruurlo.nl.
STAR-vrijwilligers plaatsten een bord nabij de doolhof met daarop de vermelding van de website met daarop natuurlijk de nieuwe mascotte. Een beetje anoniem net binnen de hekken van de doolhof, dat wel.
Passerende automobilisten zien het bord over het hoofd. Fietsers en wandelaars daarentegen zien het wel. Binnenkort krijgt de mascotte ook een levend karakter. Tijdens de braderie op woensdag 12 augustus zal hij rondstruinen door het centrum van Ruurlo en ongetwijfeld de nodige aandacht vragen van vooral de kinderen. Want de doolhof is bij uitstek een kinderattractie. Daarom organiseren de vrijwilligers woensdag 29 juli een Vossenjacht. De 'vossen' beginnen die dag om 13.30 uur te lopen. De doolhof in Boswachterij Ruurlo is het grootste heggendoolhof ter wereld. Het staat dan ook in het Guiness Boek of Records. De oppervlakte is bijna een hectare en de lengte van de paden is maar liefst 1.188 meter.