Lisanne Klein Brinke, Marieke Winters, Yasmin Fisser en Pien Meulenveld.
Lisanne Klein Brinke, Marieke Winters, Yasmin Fisser en Pien Meulenveld. Foto: Jan Hendriksen

Super geslaagde Wereld Gymnaestrada voor meiden 'Ruurlo goes Helsinki'

Ruurlo - Lisanne Klein Brinke (22), Marieke Winters (17), Yasmin Fisser (14) uit Ruurlo en Pien Meulenveld (17) uit Borculo zijn van 11 tot 19 juli in Helsinki geweest om deel te nemen aan de 15e Wereld Gymnaestrada. Het viertal deed mee in twee demonstratie trampolineteams. Het KNGU Demoteam en The New Dutch Blue Crew (Apeldoorn, Ermelo en Ruurlo).

Zaterdag 11 juli vertrokken de meiden richting Schiphol waar ze om 18.30 uur door de douane gingen. Het uitzwaaicomité (familie) liet nog even zijn/haar handjes wapperen en toen ging het gebeuren. Om 01.00 uur plaatselijke tijd kwamen de meiden aan bij de school en kon het feest beginnen.
Op zondag was de openingsceremonie. Precies zoals iedereen zich voorstelt van de Olympische Spelen. Alle landen moesten zich verzamelen op een voetbalveld en op alfabetische volgorde gingen ze vervolgens het stadion in. Wat een sfeer en wat een feeststemming hing daar. Echt heel bijzonder zo vonden de vier meiden.
Na het voorstellen van de landen begon de openingsshow door Finland met grote groepsperformances. Op maandag, dinsdag en donderdag hadden de meiden steeds twee demonstraties (een KNGU demo en een Sparta/Apeldoorn/Ruurlo demo). In hal zeven (van de negen hallen) was er op de tribunes plek voor wel 1500 mensen en bijna alle keren zat alles helemaal vol! Alles liep er volgens een strak schema en als de ene demo af is moet er in minder dan vijf minuten alles worden afgebroken, maar ook weer worden klaargezet voor de volgende demo. De impact van zo'n evenement is erg groot. Iedereen gaat erg leuk met elkaar om en er heerst alleen maar een feeststemming. Zelfs in de bussen, treinen en in de stad zelf. Er werd ook van alles geruild onderling: shirts, schoenen, tassen, broeken, maar ook kleine speldjes en de dames natuurlijk klompjes. Naast de demo's hebben de meiden ook veel van de stad Helsinki gezien. Er was van alles te doen en hebben ook van alles bezichtigd. Ook zijn ze een dag naar het eiland Suomenlinna geweest. Een prachtig, karakteristiek eiland aan de rand van Helsinki. De meiden willen de volgende mensen heel erg bedanken voor hun bijdrage aan Ruurlo goes Helsinki: Ruurlose Gymnastiek Vereniging, Verkeersschool Rob en Nel, Unive Oost, J. Hummelink Timmerwerken, Nick Leppink Klussenbedrijf, Ter Maat Montage, Lusanne Lingerie, Hotel Avenarius, Teunissen Mode, Bronkhorst High-Tech, Hotel de Tuinkamer, Hofstede Tweewielers, Paramedisch Centrum de Componist, Marieke Lauran, Monzorg Ruurlo, Tandarts J. Ter Welle, Baks Logistiek, Tabak en Wijn en Zo, Ans Bloemenshop, Boeijink Buitenverblijven, Landgoedhotel Woodbrooke, Focus Fashion, Do Kado, Regiobank/Schroer, JKB Promotiewear en Benno Hummelink. Zonder deze sponsoren was de reis niet mogelijk geweest. Voor uitgebreide dagverslagen inclusief de bijbehorende foto's? Kijk dan op de website ruurlogoeshelsinki.weekbly.com en kijk bovenin bij Blog&Dagverslagen of op hun Facebookpagina: ruurlogoeshelsinki.