Talloze jeugdactiviteiten tijdens de Reurlse Pompdagen.
Talloze jeugdactiviteiten tijdens de Reurlse Pompdagen.

Meer activiteiten dan ooit tijdens

Reurlse Pompdagen 2015

Ruurlo - Het aanbod aan activiteiten is ongekend groot en afwisselend tijdens de veertiende editie van de Reurlse Pompdagen. Dit evenement vindt plaats van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 augustus, grotendeels weer op het Kerkplein. Een festijn waarvan de formule uniek is voor de Achterhoek. Er zijn dit jaar meer activiteiten dan ooit. En met de inbreng van Volleybalvereniging Tornax, Scouting Ruurlo en de Stichting Berkelland Open Darts is het aantal verenigingen en stichtingen dat meewerkt aan de Reurlse Pompdagen ook gegroeid. In totaal verlenen zestien verengingen en stichtingen medewerking aan de evenementenweek.

Sport, spel, muziek, dans, een fietstocht, een kerkdienst, een braderie en een scala aan kinderactiviteiten. De editie van de Reurlse Pompdagen telt maar liefst zestien activiteiten. Praktisch alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. "En dat maakt het evenement nog unieker. Met dank aan alle sponsoren", zo verklaart voorzitter Gerrit Laarman van Stichting Reurlse Pompdagen.
Traditioneel trapt Handbalvereniging Blauw Wit de Reurlse Pompdagen af. Dit jaar (zaterdag 8 augustus) met een kindermiddag en een bowlingtoernooi. Zondag (9 augustus) is het Kerkplein 's morgens het domein voor een Oecumenische kerkdienst van de Raad van Kerken Ruurlo-Barchem en 's middags voor een Beachvolleybaltoernooi van Tornax. Zondagavond staan er op uitnodiging van muziekvereniging Sophia's Lust maar liefst zeven bands op het podium voor de 'Battle of the bands'. Maandag (10 augustus) vindt er 's middags een Brandweermiddag plaats en 's avonds glijwedstrijden op zwembad De Meene. Dinsdag 11 augustus kan men 's morgens vanaf het Kerkplein deelnemen aan 'Fiets de Boer Op', vindt er een Huttenbouwdag voor de kinderen plaats en 's avonds verlenen zes gezelligheidskoren uit Berkelland medewerking aan de 'Smartlappenavond'. Woensdag 12 augustus staat de gehele middag en avond in het teken van de Braderie van de Achterhookse Folkloredansers met diverse podium optredens, dansgroepen, een oldtimershow en talloze hobbyisten. Donderdag 13 augustus heeft Stichting Reurlse Pompdagen een rustdag ingesteld. Vrijdag 14 augustus is er een spelmiddag voor de jeugd en kan men een ritje maken met de stoomtram Bello. 's Avonds tekent Tennisvereniging Ruurlo voor een muzikale avond. Zaterdag op de slotdag (15) augustus vindt er 's middags en dartstoernooi plaats en sluit de Ruurlose Gymnastiekvereniging RGV de Pompdagen af met demonstraties en een muziekavond. Kortom een programma voor elk wat wils.