De muzikanten van Sophia's Lus traden in hun 'zomerse' tenue op.
De muzikanten van Sophia's Lus traden in hun 'zomerse' tenue op.

Verrassend en gezellig Heikamp

Zomerconcert Sophia's Lust

Ruurlo - Een verrassend en gezellig concert in een sfeervolle entourage bij Pannenkoekenboerderij De Heikamp. Tijdens de start van het Zomerconcert van muziekvereniging Sophia's Lust viel er zondagmorgen 5 juli wat regen, waar ongetwijfeld veel mensen blij mee waren, maar voor de muzikanten net op het verkeerde moment kwam. Dit mocht de pret niet drukken en even later werd het concert mooi geopend door het harmonieorkest, onder leiding van dirigent Mark ten Breul. Het publiek had een plek gevonden in de boerangerie of op het terras, daarnaast luisterde een aantal kabouters vanuit de speeltuin ook aandachtig mee.

Door het harmonieorkest werden onder andere de stukken Pacific Dreams, Skyfall en Candyman ten gehore gebracht. Vervolgens werd er een spetterend optreden verzorgd door de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Jan Kreunen.

Geslaagde leerlingen in het zonnetje gezet

De ritmische stukken Short Shuffle en Vagabundos werden met luid applaus ontvangen. Het leerlingenorkest, eveneens onder leiding van Mark ten Breul, sloot het programma voor de pauze af. Ze speelden onder andere Animal Kingdom en Two Ways, mooi en met zichtbaar veel plezier.
Drie leerlingen werden daarna verrast: Ilse klein Gunnewiek, Bart Ribbers en Esmee Tiessink. Het drietal is in de afgelopen periode geslaagd voor het A examen, waar Sophia's Lust erg trots op is.
Daarnaast is Rik Verschuren ook geslaagd, alleen speelt hij nog niet mee in het leerlingenorkest.
Na de pauze werd het muzikale programma vervolgd door de slagwerkgroep met een nummer dat ter plekke een andere naam kreeg: 'Johnno's Blocks'. Met een solo voor Johnno Seinhorst.
Het harmonieorkest speelde daarnaast nog bekende muziek van onder andere Coldplay en een medly van Hollandse Hits. De eerstvolgende activiteit van Sophia's Lust is op zondag 9 augustus tijdens de Reurlse Pompdagen. Dan wordt er weer een Battle of the Bands georganiseerd. Dit jaar gaan zeven bands vanaf 19.00 uur op het Kerkplein met elkaar de strijd aan om de titel.