De vier meiden van 'Ruurlo goes Helsinki.
De vier meiden van 'Ruurlo goes Helsinki.

Avontuur in Helsinki voor vier meiden 'Ruurlo goes Helsinki' van start

Ruurlo - Een jaar hebben ze er naar toe geleefd en over een paar dagen is het dan eindelijk zover. Zaterdag 11 juli vertrekken Lisanne Klein Brinke, Pien Meulenveld, Marieke Winters en Yasmin Fisser naar Helsinki om deel te nemen aan de vijftiende Wereld Gymnaestrada. Het zeven dagen durende evenement in de Finland bestaat uit ruim driehonderd uur aan demonstraties door 22.000 deelnemers uit vijftig verschillende landen van over de hele wereld. De 'meiden' komen uit in twee demoteams: het KNGU demo team (samengesteld door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) en The New Dutch Blue Crew, een demo team met KDO Apeldoorn, Sparta Ermelo en RGV Ruurlo. Met ieder team zullen het viertal volgende week drie keer een demonstratie trampoline springen laten zien.

Vorig jaar op 25 juni is het avontuur begonnen. De meiden hebben die dag de knoop doorgehakt en besloten de uitdaging aan te gaan: deelnemen aan de Wereld Gymnaestrada in het Finse Helsinki.
Een beslissing die best wat voeten in de aarde had. Valt het te combineren met het normale wedstrijdseizoen en hoe krijgt het kwartet het geld bij elkaar om de inschrijving te betalen?
Vervolgens hebben de meiden 'Ruurlo goes Helsinki' opgericht. Een manier om bekendheid te krijgen voor de actie en daarnaast sponsoren te werven. Dat inmiddels bijna dertig ondernemers en instellingen een steentje hebben bijgedragen aan de actie, hebben ze van te voren nooit durven dromen.
Het geld voor de reis, verblijf en deelname is voor alle vier de meiden inmiddels bij elkaar. De grote klapper van de actie was wel in januari van dit jaar. Lisanne Klein Brinke won toen 1100 euro op Radio 538 met 'Hier met je rekening'. Zaterdag is het dan zover.

Ruurlose dames nemen deel aan Gymnaestrada

De meiden vertrekken 's avonds om 20.45 uur in een van de drie vliegtuigen helemaal gevuld met Nederlandse deelnemers naar Helsinki.
Op zondag begint de Gymnaestrada met een grote openingsceremonie, die lijkt op die van de Olympische Spelen. Vervolgens zijn er van maandag tot vrijdag in en rond het Olympisch Stadion en in de stad Helsinki allerlei demonstraties en evenementen, gehouden door de verschillende landenteams. Op zaterdag wordt het evenement afgesloten in het Olympisch Stadion en op zondag vertrekken de dames weer richting Nederland. Tijdens de Wereld Gymnaestrada kan men Lisanne Klein Brinke, Pien Meulenveld, Marieke Winters en Yasmin Fisser volgen op hun Facebookpagina: facebook.com/ruurlogoeshelsinki en website: ruurlogoeshelsinki.weebly.com. Op de website vindt men tevens alle sponsoren die deze reis mede mogelijk hebben gemaakt. De meiden willen deze personen/winkels/bedrijven en instellingen heel erg bedanken voor hun hulp.