Burgemeester Joost van Oostrum werd door Anny van der Meer rondgeleid.
Burgemeester Joost van Oostrum werd door Anny van der Meer rondgeleid.

Burgemeester kijkt zijn ogen uit in

CactusOase tijdens 'werkbezoek'

Ruurlo - Burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland werd eind juni door Anny en Bert van der Meer enthousiast ontvangen in de CactusOase. Niet alleen door Anny en Bert, maar ook door enkele kinderen die een verjaardagspartijtje bijwoonden. "Mag ik uw handtekening?", klonk het al snel. Allerlei papiertjes werden tevoorschijn gehaald. Joost van Oostrum had het er maar druk mee. Na enkele minuten greep Anny Cactus in: "Nu is het genoeg hoor, want de burgemeester is hier op werkbezoek." Waarop Joost haar prompt corrigeerde: "Nee, dit is een kennismakingsbezoek."

Omringd door prachtige indianenschilderijen vertelde 'Anny Cactus' over het ontstaan van de CactusOase.

Van hobbykasje tot professionele cactuskwekerij - het opengaan van de grenzen met als gevolg een niet te winnen buitenlandse concurrentiestrijd - en de noodzakelijke omzetting van de kwekerij tot een toeristische trekpleister. Aandachtig en geïnteresseerd liep Joost met Anny en Bert door hun cactusparadijs. Zoals gewoonlijk voerden de papegaaien het hoogste woord en hield Pino halsstarrig vol dat het brr... koud was.

"Het is heel belangrijk om steeds weer met iets nieuws te komen om de bezoekers te verrassen. Daaraan ontbreekt het hier niet gezien de verscheidenheid aan bezienswaardigheden", zei Joost.

Ruimte voor verenigingen
Een verscheidenheid die mede ontstaan is door ruimte te bieden aan enkele Berkellandse verenigingen.

"Belangrijk om steeds met iets nieuws te komen"

Zo kunnen de leden van de Historische vereniging Old Reurle en de leden van spoorwegmodelbouwvereniging De Seinpaal niet alleen hun hobby in een sfeervolle omgeving uitoefenen, maar ze kunnen ook anderen mee laten genieten en hun iets leren over de geschiedenis, ieder in zijn eigen gebied.

Buurtvereniging Esselenbroek heeft niet definitief afscheid hoeven nemen van de straatversiering 'Brookcity" omdat deze als westernstadje is opgebouwd in de Oase.

Geen rijen met potten
"Ik had me de CactusOase heel anders voorgesteld. Rijen potten met cactussen zoals bij de meeste kwekerijen. Maar dit is iets heel anders. Het is een ware beleving! Ik kom dan ook zeker weer eens een kijkje nemen maar dan met mijn vrouw en kinderen", zei burgemeester Joost van Oostrum tot slot van zijn kennismakingsbezoek.


www.cactusoase.nl