De Red Devil van Wim Hendriksen kwam een aantal keren in actie.
De Red Devil van Wim Hendriksen kwam een aantal keren in actie.

Brullende en rokende tractoren, veel

paardenkracht en 'Reurlse' gezelligheid

Ruurlo - Brullende rokende tractoren, veel paardenkracht en 'Reurlse' gezelligheid. Het inmiddels jaarlijkse Trekkertrekweekeinde van Buurtvereniging De Brouwershoek in de Oltwater Arena bij de familie Hendriksen aan 't Oltwater is een uitje voor de ware trekkertrekliefhebber. Afgelopen weekeinde was het weer zover. Zaterdagavond en zondagmiddag was de 'arena' het domein voor meer dan tweehonderd tractoren. Van de eenvoudige van oorsprong 'boerentrekker' tot grote opgevoerde monsters zoals de 'Red Devil' van Ruurloër Wim Hendriksen die ter opluistering enkele demonstraties verzorgde tijdens beide wedstrijddagen.

De oorsprong van de trekkertrek ligt natuurlijk bij de landbouwtractoren zelf. Die waren door de organisatoren onderverdeeld in een algemene en sportieve klasse. Onder de algemene klasse verstaan we de tractoren die dagelijks in gebruik zijn bij de agrariërs. Ze staan bij wijze van spreke door de week voor de opraapwagen en voer mengwagen in het veld en ligboxenstal en zondag aan de start bij de trekkertrekrace", zo verklaart voorzitter Wim Meerbeek van de Trekkertrekcommissie van de actieve Ruurlose buurtvereniging. De sportklasse onderscheidt zich van de algemene klasse door hun opgevoerde motoren. Het showelement ligt er hier dik bovenop. Uitstraling en kracht, daar zijn deze tractoren voor gebouwd. En de Red Devil was zaterdagavond en zondag daar een prachtig voorbeeld van. Eigenaar Wim Hendriksen loopt inmiddels al een aantal jaren mee in het professionele tractorpullingwereldje. Een wereldje waar de financiële middelen bepalend zijn voor het succes. Het team van Red Devil moet het ten opzichte van andere krachtpatsers op nationaal niveau het met een aanzienlijk geringer financieel budget doen dan menig andere collega. Het is dan ook des te knapper dat Red Devil in aanloop naar de thuiswedstrijd vorige week vrijdag een derde plaats behaalde in een wedstrijd in Speuld die meetelde voor het nationaal kampioenschap in de 4500 Supersportklasse. Zaterdag tijdens de eerste demonstratie mocht tweede chauffeur en monteur Leon Melchers de Massey Furguson berijden. Maar doordat de turbodruk telkens wegviel, lukte het Melchers niet om het imposante gevaarte van de plek te krijgen op een van de twee kleibanen in de Oltwater Arena.
In de loop van de avond lukte Wim Hendriksen het wel om voor het nodige 'vuurwerk' te zorgen. Zondag had de zoon van Wim Hendriksen, Maikel - die het team technische ondersteuning geeft - de eer om op de 'bok' te klimmen. Het Red Devil team bestaat verder uit de monteurs Martin Klein Hesselink en Rick Klein Severt en Robert en Petra Hendriksen die voor de promotie, sponsoring en teamondersteuning zorgen.
Aan het Trekkertrekweekeinde in Ruurlo namen ook diverse Ruurlose en Barchemse deelnemers deel. Successen waren er onder meer te noteren voor Roy ter Haar uit Barchem die zaterdagavond derde werd in de 4500 Sportklasse en voor Dinant ten Arve uit Ruurlo die derde werd in de Standaardklasse 3800. Zondag behaalde Richard Tijhuis uit Barchem een tweede plaats in de Sportklasse 4500.