Er wordt nog volop gerepeteerd voor het openluchtspel.
Er wordt nog volop gerepeteerd voor het openluchtspel.

Openluchtspel in 't Galgenveld

'Het spook van de Watermölle'

Borculo/Ruurlo/Barchem - Op vrijdag 10 juli, zaterdag 11 juli, woensdag 15 juli, vrijdag 17 juli en zaterdag 18 juli is het dan zover. Dan wordt in Openluchttheater 't Galgenveld het openluchtspel 'Het Spook van de Watermölle' onder leiding van regisseuse Hilda Haselberg opgevoerd. Een blijspel in drie bedrijven, geschreven door Henk Dreteler wat zich afspeelt rond de watermolen en het café en vol hilarische taferelen. Aan het openluchtspel werken zowel voor als achter de bühne diverse Ruurloërs en Barchemers mee. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Dit jaar is er gekozen voor het openluchtspel 'Het spook van de Watermölle'. In het jaar 1615 heeft een molenaar zelfmoord gepleegd door in de kolk van de watermolen te springen. De reden dat hij zelf zijn leven ontnam, was dat de boeren in de gaten kregen, dat hij naast de twee scheppen maalloon ook nog meerdere scheppen voor zich zelf eruit nam.
Hij had zo'n spijt van zijn daden dat hij zich van het leven beroofde. Hierdoor heeft zijn geest nooit rust kunnen vinden en volgens de legende komt de geest daarom eens in de honderd jaar weer tevoorschijn.
Door een trouwreportage bij de watermolen in 2015 ongeveer vijfhonderd jaar later, blijkt dat de geest van de Watermolen nog steeds aanwezig is. Staat er nu een vreemde gedaante op de foto's of zijn ze overbelicht? Dit is een reden voor Truus en haar moeder, uitbaters van het naastgelegen café, om op onderzoek uit te gaan en te bewijzen dat het spook nog bestaat.
Deze spokenjacht blijft natuurlijk niet lang onopgemerkt. Toeristen en pers willen hier natuurlijk meer van weten, wat weer zorgt voor een welkome bijkomstigheid, een drukte van jewelste bij de watermolen en het naastgelegen café. Elke maar iets vreemde gebeurtenis wordt aangegrepen als een teken van het spook. Er wordt zelfs 's nachts gebivakkeerd bij de watermolen om het spook te spotten wat weer zorgt voor hilarische taferelen.

Diverse Ruurloërs en Barchemers werken mee

De meningen lopen echter sterk uiteen over het spook, want waar blijft het spook waar ze het steeds over hebben? Niemand heeft hem nog werkelijk ooit gezien...
Toegangskaarten zijn in Ruurlo in de voorverkoop (tien euro) verkrijgbaar bij Everwennink of telefonisch te bestellen: 06-83185322. Aan de kassa kosten de kaarten twaalf euro. Kinderen tot en met twaalf jaar half geld. Mocht de voorstelling op vrijdag 10 en/of zaterdag 11 juli geen doorgang vinden door slechte weersomstandigheden dan wordt er uitgeweken naar zondag 12 juli. Voor woensdag 15 juli wijkt men uit naar donderdag 16 juli en vindt de voorstelling op vrijdag 17 en/of zaterdag 18 juli geen doorgang dan wordt er uitgeweken naar zondag 19 juli.