D.E.N.T. is inmiddels alweer 2,5 maand bezig met hun nieuwe creatie en kijkt uit naar het Septemberfeest 2015.
D.E.N.T. is inmiddels alweer 2,5 maand bezig met hun nieuwe creatie en kijkt uit naar het Septemberfeest 2015.

Oranjevereniging voert veranderingen door

Ruurlo staat en gaat voor de Septemberfeestoptocht

Ruurlo - De laatste jaren neemt het aantal deelnemers van de Septemberfeestoptocht helaas af. Om Ruurloërs te enthousiasmeren vooral deel te nemen, heeft de Oranjevereniging Ruurlo een aantal zaken gewijzigd.

Als eerste: de 'optochtbon' blijft bestaan en de bedragen zijn verhoogd. Deze waardebon, die uitgereikt wordt na inschrijving voor de optocht, kan bij alle ondernemers in Ruurlo ingeleverd worden. Ten tweede staat de Optochtcommissie klaar wagenbouwers te helpen zoeken naar een bouwlocatie en er kan zelfs een bouwcoach ingeschakeld worden. En ten derde zijn de categorieën gewijzigd en wordt de prijs bij kleine wagens/karretjes of loopgroep bij vijftien deelnemers of meer verdubbeld.

Optochtcommissie stelt bouwcoaches beschikbaar

Alle reden dus om dit jaar mee te doen aan dit prachtige festijn dat 'Reurlse Allegorische Optocht' heet. Jij (jullie) gaat (gaan) toch ook meedoen aan deze Reurlse optocht? Men kan zich aanmelden voor de volgende categorieën:

1. Grote wagens (praalwagens)

2. Auto's met aanhanger (praalwagens)

3. Kleine wagens/karretjes of loopgroep (bij 15 deelnemers of meer worden de prijzen verdubbeld)

4. Fiets of enkeling

Iedereen kan meedoen als men maar lid is/wordt of de ouders lid zijn van Oranjevereniging Ruurlo. Men moet zich opgeven vóór 5 september via de website: www.oranjevereniging-ruurlo.nl. Op deze website vindt men ook het reglement waarin staat dat alle praalwagens in Ruurlo gebouwd moeten worden en niet eerder meegedaan mogen hebben aan een optocht in een andere plaats. Onder de website knop 'Optocht info' is meer informatie over het prijzengeld te vinden. Ook reclamewagens kunnen zich via de website aanmelden. Dus Ruurloërs, ga voor de optocht.

Bouwgroep D.E.N.T. ontvangt de eerste optochtbonnen
'Doet Er Niet Toe' is de originele naam van de groep jongens die dit jaar voor het zesde achtereenvolgende jaar deelnemen aan de optocht tijdens het Septemberfeest. Het idee om deel te nemen ontstond tijdens het kijken naar de Septemberfeest optocht zeven jaar geleden. "Dat kunnen wij toch zeker ook", was de reden om de hamer op te pakken voor de vriendengroep. Plezier en spektakel waren elk jaar de ingrediënten die de optochtwagen van D.E.N.T. sierden met als hoogtepunt de eerste prijs vanaf 2011. Het samen bouwen, gezellig koffieleuten bij 'Oma Lindenschot' en de 'derde helft' maakt dat dit jaar D.E.N.T. ook weer van de partij is.


Zwembad De Meene klaar voor zomerweer

Ruurlo - Zwembad de Meene is klaar voor het zomerweer waar het zo lang op heeft moeten wachten. Temperaturen van dertig graden of meer zijn voor tal van activiteiten iets te veel van het goede maar voor een duik in het zwembad zijn dergelijke temperaturen perfect.

Zwembad de Meene is er dan ook helemaal klaar voor om honderden zwemmers te ontvangen. Hoewel het zwemmen in een zoutwater zwembad voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën zeer prettig is valt er nog veel meer te beleven dan alleen zwemmen.
De grootste wedstrijdglijbaan van Europa bijvoorbeeld is na een onderhoudsbeurt mogelijk nog sneller geworden. De hoop op een nieuw glij-record is dan ook bij het personeel aanwezig. Tijdens de zomervakantie zullen, bij goede weersomstandigheden talloze extra activiteiten worden georganiseerd.
Zeker is in ieder geval dat op maandagavond 10 augustus het 'Sterren glijden' in het kader van de Reurlse Pompdagen weer zal plaatsvinden. Op de website en binnenkort in het Contact meer informatie hierover. Zo lang de temperaturen goed blijven zal het zwembad dagelijks langer open blijven. Voor actuele openingstijden kunt u terecht op facebook, twitter, de website of.... gewoon naar het zwembad komen.


Barchemse wandelvierdaagse 'verkort' van start

Er hebben zich 1284 (795 vrouwen en 489 mannen) wandelaars ingeschreven voor de tiende editie van de Barchemse4Daagse. Althans dat is het aantal deelnemers dat zich tot zondagavond 28 juni om 23.59 uur via het digitale kanaal van de website had aangemeld. Dat zouden er nog meer kunnen worden want de organisatie biedt aan maximaal 100 deelnemers op woensdag 1 juli tussen 16.00 en 20.00 de uur nog de gelegenheid tot last-minute inschrijving bij dorpshuis 't Onderschoer tegen een meerprijs van vijf euro. Aansluitend om 20.00 uur vindt de officiële opening van deze tiende Barchemse 4Daagse plaats waarbij Marga Bult de openingshandeling zal verrichten.

Het gros van de 1284 deelnemers middels de voorinschrijving heeft zich aangemeld voor de twintig kilometer: 900 (622 vrouwen en 278 mannen).Aan de dertig kilometer nemen 314 wandelaars (151 vrouwen en 163 mannen) deel. Voor de veertig kilometer hebben zich zestig deelnemers aangemeld (21 vrouwen en 39 mannen) en aan de vijftig kilometer doen tien wandelaars mee (een vrouw en negen mannen).
De Barchemse 4Daagse is een jaarlijks terugkerend wandelevenement. Deelnemers komen niet alleen uit de regio maar ook van ver daarbuiten.

Dankzij de inzet van meer dan 130 enthousiaste vrijwilligers kunnen de deelnemers vier dagen onbezorgd genieten van zorgvuldig uitgezette en volledig bepijlde routes in dit mooie deel van de Achterhoek.Zowel ervaren wandelaars die jaarlijks naar Barchem terugkeren, als ook wandelaars die voor het eerst aan een vierdaagse meedoen.

In verband met de te verwachte hoge temperaturen heeft de organisatie besloten om op de openingsdag de drie langste afstanden (50-40-30 kilometer) met tien kilometer in te korten.


www.barchemse4daagse.nl