Een reeks aan reclameborden en - vlagen en een carrousel vragen aan de Borculoseweg de aandacht voor het Trekkertrekweekeinde.
Een reeks aan reclameborden en - vlagen en een carrousel vragen aan de Borculoseweg de aandacht voor het Trekkertrekweekeinde. Foto: Jan Hendriksen

Trekkertrek spektakel in Oltwater Arena buurtschap Brouwershoek

Ruurlo - Al enkele weken vragen de wapperende reclamevlaggen, diverse reclameborden en een ronddraaiende carrousel nabij de familie Neerlaar aan de Borculoseweg de nodige aandacht van voorbijgangers voor de jaarlijkse 'Trekkertrek' van Buurtvereniging De Brouwershoek. In aanloop naar het 'Tractorpullweekeinde' in de Oltwater Arena aan 't Oltwater op zaterdag 4 en zondag 5 juli worden door de organiserende commissieleden deze week de laatste puntjes wat organisatie betreft op de 'i' gezet.

Dit jaar is er namelijk het één en ander veranderd wat betreft de organisatie van het evenement. "Dit alles heeft te maken met het drama wat plaats heeft gevonden in Haaksbergen met de monstertruck. Als buurtvereniging willen wij alle punten op de 'i' hebben om te voldoen aan de nieuwe strengere veiligheidsregels die vastgesteld zijn. Wij kunnen melden dat inmiddels alle veiligheidsregels goedgekeurd zijn, Natuurlijk streven wij er naar om een nog beter evenement neer te zetten dan voorgaande jaren. Zeker nadat we in de landelijke competitie van de meest geliefde trekkertrek wedstrijden opgeklommen zijn van een 54e naar een 28e plaats. We hopen volgend jaar te kunnen vermelden dat we weer wat opgeklommen zijn", aldus voorzitter Wim Meerbeek van de Tractorpulling commissie van Buurtvereniging De Brouwershoek.
Wat Wim Meerbeek ook graag kwijt wil is dat er ook dit jaar tijdens de twaalfde editie van het evenement op zaterdagavond om 22.00 uur weer een daverende afsluiting is in de Oltwater Arena. Deze keer zal de band Strike het podium betreden om er een onvergetelijke 'Trekkersbal' van te maken. De jarenlange ervaring van Renske Zenhorst (leadzang), Bert Radstake (contrabas en zang), Robert Wagenvoort (gitaar en zang) en René Groot Wassink (drums en zang) bij diverse bands zoals Kas Bendjen, The Avalanche en Black Cat Society, de gemeenschappelijke voorliefde voor Rock en Roll en de inspiratie uit heden en verleden, heeft geleid tot verfrissend nieuwe 'Rock & Roll' muziek van alle tijden.
Zondag wordt de muziek door de Sun Beach Drive-In Show verzorgd. De entree voor zaterdag of zondag bedraagt 7,50 euro en voor een passe-partout voor beide dagen betaald men tien euro.

Parasols
Zaterdag starten de wedstrijden op de twee kleibanen om 19.00 uur en zondag 5 juli om 9.30 uur starten. Op de twee wedstrijddagen komen de 214 deelnemers in maar liefst dertien verschillende klassen aan de start grotendeels meetellend voor de TSTA competitie (Trekkertrek Stichting Twente Achterhoek). In de Standaardklasse zijn verschillende categorieën al helemaal volgeboekt. Evenals vorig jaar staat er op zondag een oldtimershow gepland met diverse oude landbouwtractoren die verder uitgebreid wordt met meer werkende machines, Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten zoals schminken een springkussen en een zandbak Verder zijn er kleine quads om onder begeleiding op te rijden. Op zondag zullen extra grote parasols worden geplaatst tegen de verwachtte hoge zomers temperaturen.