Waterpoloërs van Schuurman BZC verzorgden op de slotavond.
Waterpoloërs van Schuurman BZC verzorgden op de slotavond.

Hondervijftig deelnemers

Zwem4daagse Ruurlo sluit spetterend af

Ruurlo - Tegen de 150 deelnemers hebben vorige week met succes de Zwemvierdaagse van zwem- en polovereniging Schuurman BZC uitgezwommen. De vierdaagse in zwembad De Meene kende een frisse start maar een warm einde.

Aan de formule van de zwemvierdaagse is in de ruim vier decennia lange traditie praktisch niet gesleuteld. Wel is het deelnemersveld kleiner dan pakweg vijftien jaar geleden. Toen kon een van de voorgangers van BZC, de organiserende Ruurlose Zwem- en Polovereniging Roderlo wel het dubbele aantal inschrijvingen noteren. Het gros van de deelnemers bestaat uit kinderen in de leeftijd tot twaalf jaar. Maar ook de nodige volwassenen zwemmen hun baantjes. Zoals Fien Venderbosch (76) en Wim Faber (67). Nog nooit sloeg het Ruurlose tweetal een editie over. Voor kinderen tot en met elf jaar was dagelijks 300 meter voldoende om in aanmerking te komen voor een herinneringsmedaille, volwassenen moesten 450 meter zwemmen. Na het in ontvangst nemen van de medaille op de slotdag werden de deelnemers traditioneel getrakteerd op een ter plekke gebakken pannenkoek onder leiding van Els Peppinck. Daarnaast was er voor alle deelnemers de gelegenheid om deel te nemen aan een waterpolo clinic in het ondiepe bad. Hier werden de beginselen van het waterpolo uitgelegd door een aantal leden van de dames en heren selectie. Na deze clinic lieten de selectieleden in het diepe bad zien hoe een echte waterpolo wedstrijd er uit ziet, doormiddel van een demonstratiewedstrijd. Naast de waterpolo demonstratie gaven ook de synchroonzwemmers een mooie demonstratie voor het thuispubliek. Een solo, duet en groep uitvoering werden getoond door verschillende meisjes. Schuurman BZC is een actieve vereniging met diverse takken van sport. Waterpoloërs, synchoonzwemmers, wedstrijdzwemmers maar ook recreanten zijn van harte welkom en mogen de eerste vijf trainingen gratis volgen. Kijk voor meer informatie op www.schuurman-bzc.nl.


Heikamp Zomerconcert Sophia's Lust

Ruurlo - Het jaarlijkse Heikamp Zomerconcert van muziekvereniging Sophia's Lust bij Pannenkoekenboerderij De Heikamp vindt zondag 5 juli plaats.

Tijdens het Zomerconcert treden de slagwerkgroep, het leerlingenorkest en het harmonieorkest van Sophia's Lust op. Het concert begint om 11.00 uur en de toegang is gratis. Van concertwerken tot popmuziek, muzikaliteit en gezelligheid gegarandeerd. Hierbij wordt u van harte uitgenodigd om het concert te bezoeken.