Veel blije gezichten tijdens de avondvierdaagse.
Veel blije gezichten tijdens de avondvierdaagse.

De Bundeling, De Garven en Zonnebloem 'rollen' samen tijdens avondvierdaagse

Ruurlo - Het was een bijzonder gezicht: een lange rij rolstoelen die vorige week deelnamen aan de Avondwandelvierdaagse. Maar het meest bijzonder waren de vrolijke gezichten van de mensen in de rolstoelen. De Zonnebloem Ruurlo sloot zich evenals vorig jaar aan bij De Bundeling en zij werden net als vorig jaar geholpen met duwen door medewerkers van Sensire.

Het weer was prachtig, alleen op dinsdag werd er door de harde wind niet gewandeld. Het waren prachtige routes. "Wat mooi toch, zo komen we nog eens buiten" en "Wat is Ruurlo toch mooi", waren veel gehoorde reacties. Halverwege de routes werd er gestopt voor een lekker kopje koffie met iets lekkers. Onder het lopen werden de mensen verrast door een heerlijke versnapering die door medewerkers van Sensire op vrolijke fietsen werden uitgereikt. Wat kan er toch veel meer wanneer mensen de handen in elkaar slaan. De samenwerking tussen De Bundeling, De Garven, De Zonnebloem en Sensire verliep uitstekend. Zij hadden allen hetzelfde doel: zorgen dat de mensen plezier beleven en genieten. Ieder verzorgde wel iets voor de wandeltocht waarbij voor iedereen werd gezorgd. Ook hielp men elkaar waar nodig. Vrijdagavond tijdens de intocht werden de mensen vanaf de Kerst Zwart school begeleid door muziekvereniging Sophia's Lust. Bij De Bundeling aangekomen werd iedereen toegesproken door de voorzitter van Jong Gelre Sander Dijkman en burgermeester Joost van Oostrum. Voor de mensen in een rolstoel, geen medaille, maar een prachtige bloem. Door de bloem worden zij nog dagen herinnerd aan deze prachtige avondvierdaagse. Door de inzet van vele vrijwilligers was dit weer mogelijk.


Valpartijen verstoren Ruurlose droom

Ruurlo - De Ruurlose broers Pepijn en Joris Reinderink hadden zich als renners van Wielerclub De Stofwolk uit Eibergen via zeven kwalificatiewedstrijden geplaatst voor de Nederlandse kampioenschap jeugdwielrennen dat in Lieshout plaats vond.

Joris Reinderink startte in categorie 5, de -12-jarigen en Pepijn in categorie 6, de 13-jarigen. Joris ging als eerste van start en reed een attente wedstrijd. Hij zat de hele wedstrijd voorin bij de eerste twintig van het peloton. Door een valpartij voor hem, was hij kansloos voor een hoge klassering, een 25ste plaats. Na Joris was Pepijn aan de beurt en gezien de resultaten van dit jaar werd gehoopt op meer dan een top tien. Vanaf de start liet Pepijn zien in topvorm te zijn. Met ingang van de laatste ronde vond er echter een verschrikkelijke valpartij plaats op de finishlijn vlak achter Pepijn. Hij werd uiteindelijk 24ste.