Linksboven: Britt Wentink (3e) Overige foto's: Yasmin & Ji-Lin (2e op NK)
Linksboven: Britt Wentink (3e) Overige foto's: Yasmin & Ji-Lin (2e op NK)

Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman tweede op NK Acrogym D/E-Niveau

Ruurlo – Afgelopen weekeinde stonden er twee wedstrijden op het programma voor de gymnasten van gymnastiekvereniging RGV. De trampolinespring(st)ers hadden een thuiswedstrijd. In sporthal 't Rikkenhage stond een Districtswedstrijd A t/m E-Niveau op het programma waarbij 38 spring(st)ers van RGV Ruurlo aan deelnamen. Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman mochten namens de Acrogym deelnemen aan het NK Acrogym D/E-Niveau in Zwolle.

Voor RGV Ruurlo mochten de recreanten en wedstrijdspringers deelnemen aan deze leuke wedstrijd waar voor de recreanten plezier voorop stond en bij de wedstrijdspringers veelal het springen van de oefeningen voor het NK op 20 en 21 juni. Er waren twee recreanten groepen. In recreanten 2 behaalde Britt Wentink (meisjes 2005 en later) een derde plaats, Sybe Lankveld en Daniël ter Beest (jongens) werden eerste en tweede, Vera Bruil (meisjes 2004 t/m 2002) kreeg een zilveren medaille opgehangen. Milou Boswinkel werd bij de Dames 18+ derde en Annelie Winters (meisjes 2001 t/m 1999) werd eerste. Bij de Recreanten 1 (meisjes 2004 t/m 2001) sprong Marlein Kapers zich naar een eerste plaats. Linn Anne te Veldhuis en Mady Brundel (Instap – E) werden eerste en tweede, Tara Buitenhuis (Pupillen – D) kreeg het goud omgehangen, Milou Stegers (Jeugd – D) werd derde en Liz Mombarg werd bij de Junioren – D, eerste. In het C- Niveau sprong Manon Kapers (Junior – C) zich naar een tweede plaats en behaalde bij de Senioren – C Pien Meulenveld een tweede plaats en Lisanne Klein Brinke een derde plaats. In het laatste niveau, het B-Niveau werd Felicity Buffart eerste bij de Junioren en Koen Winkelhorst behaalde bij de Jeugd een tweede plaats.

Voor Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman (Damespaar Pupillen) was het een zeer spannende dag, zij mochten namelijk deelnemen op het NK Acrogym D/E-Niveau in Zwolle. De meiden trainen al drie seizoenen in een team en dit is de eerste keer dat ze op het NK stonden. De dames gingen de wedstrijd in als laatst geplaatst team, hierdoor waren er bij de dames weinig tot geen zenuwen te bespeuren. Natuurlijk wel de gezonde spanning, maar dat is vaak een goed teken. De oefening ging erg goed en toen de dames de vloer afkwamen straalde ze van oor tot oor! Ze hielden de balans elementen mooi en lang genoeg aan en de tempo elementen werden erg hoog gegooid. Na het zien van de score (25,000) waren ze zeker tevreden. Ze kwamen binnen als eerste in de ranking, met twee teams onder zich was het doel voor deze wedstrijd, niet als laatste eindigen, ruimschoots behaald. Het volgende team behaalde een 25,050 en ging helaas over de score van Yasmin en Ji-Lin heen en stonden de dames nog op een tweede plek. De volgende zeven teams scoorde de een naar de ander onder de 25,000 punten en langzaam kwam het besef dat de dames tweede waren geworden. Op naar een nieuwe uitdaging, nieuwe elementen, nieuwe oefeningen en een nieuw niveau.

Het officiële wedstrijdseizoen 2015 is met deze wedstrijd ten einde.