De vierjarige Bas Kanters was de jongste wandelaar.
De vierjarige Bas Kanters was de jongste wandelaar.

Jong Gelre kijkt tevreden terug op 41ste avondwandelvierdaagse in Ruurlo

Ruurlo - Uiteindelijk namen vorige week ruim 540 wandelaars deel aan de 41ste editie van de Ruurlose avondwandelvierdaagse die de Ruurlose afdeling van Jong Gelre van Plattelands Jongeren Gelderland had georganiseerd. Vrijdagavond vond vanaf de Kerst Zwartschool de feestelijke intocht onder begeleiding van muziekvereniging Sophia's Lust naar Woonzorgcentrum De Bundeling plaats. Daar ontvingen alle deelnemers hun welverdiende herinnering.

Burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland huldigde tijdens de slotbijeenkomst de jongste en oudste deelnemer.

Jongste wandelaar
De jongste wandelaar was de vierjarige Bas Kanters. Annie Wesseler (84) was evenals steevast de laatste jaren het geval is de oudste deelnemer.

Ruim 540 deelnemers aan vierdaagse

Traditioneel bestond een groot deel van de wandelaars uit leerlingen van de vier Ruurlose basisscholen. In totaal namen 23 groepen van De Driesprong, Kerst Zwart, WonderWijs en de Willibrordusschool deel aan de vierdaagse in Ruurlo.

Vierdaagse is voor iederen
Ook in groepsverband namen onder meer Stichting Jong & Actief, Scouting Ruurlo en bewoners van De Elfenbank van Stichting De Lichtenvoorde deel.

Ook een grote groep rolstoelers van Woonzorgcentrum De Bundeling en de Zonnebloem namen een aantal avonden deel aan de vierdaagse. Jong Gelre Ruurlo had nadrukkelijk de routes richting de buurtschappen De Bruil, 't Broek, Veldhoek en richting Borculo uitgezet in verband met de wegafzetting van de Barchemseweg.

Sluipverkeer
Deze wegafzetting veroorzaakte veel 'sluipverkeer' op de Wildenborchseweg en daarom werd er dit jaar niet richting 't Gotinkveld gewandeld.

Jong Gelre Ruurlo kijkt tevreden terug op de wandelvierdaagse die volgend jaar van 6 tot en met 10 juni plaatsvindt.