Het publiek  gaat uit z'n dak op de lekkerste dansplaten. Foto: Joris Fotografie
Het publiek gaat uit z'n dak op de lekkerste dansplaten. Foto: Joris Fotografie

Vervolg van de voorpagina

Veelzijdig programma voor jong en oud

Ruurlo - Reurpop werd vrijdagavond geopend met een zogenaamde Pre-Party. Het programma van deze openingsavond kan inmiddels als een volwaardige festivalavond worden beschouwd. Kaarten waren voor deze avond niet te koop, maar gratis verkrijgbaar bij de ruim 250 vrijwilligers en de tientallen sponsorpartners. En met het optreden van de Doe Maar Undercover band beleefde het festival muzikaal in de stromende regen direct zijn hoogtepunt op het reggaepodium dat onder het motto 'Peace-Love-Music' was ingericht met pallets, gekleurde kussens, een zandstrand en afdaken met camouflagedoeken.

De succesvolste Nederpopband uit de vaderlandse geschiedenis ooit, werd bijna evenaart door de mannen onder aanvoering van zanger en gitarist Marijn Slager met nummers als De Bom, Is dit alles en Smoorverliefd. Behalve goede muziek was er op het 'Peace-Love-Music' terrein nog meer te vinden. Voor de liefhebbers was er een Shisha lounge. Hier kon men in een ontspannen sfeer via een waterpijp, tabak met de smaak van muntthee roken. En daar werd gretig gebruik van gemaakt.
De Theatertent bleek een welkome aanwinst. 'Circusdirecteur' Jelle Klein Hesselink (17) lokte het publiek op alle drie dagen naar binnen met als hoogtepunt de optredens van Kitty Hagen en Vincent van Leth met hun komische messen werpact en het muzikale optreden van het duo Suzan en Freek die zondag het publiek ook welkom heette bij de ingang van het festivalterrein.
Kitty Hagen en Vincent van Leth hadden hun messen- en fakiract zondag naar buiten verplaatst. Stond The House Huus vrijdagavond in het teken van diverse gezelligheidskoren waaraan Schouder aan Schouder uit Ruurlo, Leedvermaak uit Eibergen en Efkes Anders uit Barchem en het koor Markant uit Ruurlo medewerking verleenden, zaterdagavond 'hakte' de jeugd er flink op los met de DJ Mischa, Beatz Freq, Jelle Holtslag en Sandro Silva.
Zondag was de 'house' beduidend minder bevolkt toen de mannen van Disco 88 de hits uit de jaren tachtig en negentig er lieten horen. De slotdag is inmiddels een echte familiedag.

Pooh Now verraste het publiek tijdens Reurpop

'Goedemorgen Reurpop' met muziekkapel De Bargkapel en De Sleppers voor de ouderen, Bökkers voor de 'boeren' en op de Stappasweide vierde zondagmiddag de jongste jeugd de eerste verjaardag van de mascotte Rupo van het festival die een hele speciale gast had uitgenodigd.
Niemand minder dan Piet Piraat was helemaal uit Plopsaland uit Coevorden naar Reurpop gekomen. Het publiek dat zondagmiddag al wat vroeger op het festivalterrein was liet zich muzikaal verrassen door de Vordense band Pooh Now. "Wie zijn die gasten", was een veel gestelde vraag.
Pooh Now is zoals in de Reurpopkrant al werd omschreven een 'smerig leuk bandje' die in een kort tijdje een feestje kan bouwen. Muzikaal zit het wel goed bij de mannen en vrouw. Zo speelden ze gouwe ouwe nummer van CCR, The Rolling Stones en Bruce Springsteen. Maar ook het recente werk schuwden ze niet: Mumford & Sons, Tim Knol, Ryan Adams, Pooh Now speelde het allemaal voor een uitzinnig publiek dat zichtbaar indruk op de muzikanten maakten. Zeker toen de E5 pupillen van voetbalvereniging Ruurlo met de nationale driekleuren zwaaiden toen men het nummer 'Flag' speelde. Kortom: Reurpop is er voor jong en oud. En dat is ook de kracht van Reurpop. Reurpop heeft voor ieder wat wils.