Reurpop werd ook dit jaar weer massaal bezocht: het festival telde meer dan 8000 bezoekers. Foto: Joris Fotografie
Reurpop werd ook dit jaar weer massaal bezocht: het festival telde meer dan 8000 bezoekers. Foto: Joris Fotografie

Organisatie enorm tevreden over verloop festival

Ontmoeting en sfeer centraal tijdens Reurpop

Ruurlo – Het is zondagmiddag rond de klok van zeven uur. De zeven mannen van The Dirty Daddies brengen het publiek in de 'Balzaal' in vervoering met hun aaneenschakeling van maar liefst honderd hits die ze muzikaal energiek op het publiek afvuren. Voorzitter Martijn Klein Brinke van Stichting Vrienden van Reurle loopt met zijn gezin backstage om via een van de nooduitgangen het festivalterrein van Reurpop te betreden. Hij is zichtbaar vermoeid maar een o zo gelukkig mens. En dat mocht hij zijn. Evenals zijn medebestuursleden en de ruim 250 vrijwilligers van de stichting die de achtste editie van Reurpop tot een onvergetelijk festijn hebben gemaakt.

Meer dan achtduizend bezoekers betraden gedurende drie dagen het festivalterrein dat uitermate sfeervol met oog voor de kleinste details was ingericht. Het muziekfestival is inmiddels verankerd in de Ruurlose gemeenschap en bij talloze andere Achterhoekers.

Ruim 8000 man bezocht festival in Ruurlo

Met de vernieuwde situering van de verschillende podiums en de toevoeging van een theatertent waren er voldoende uitdagingen voor het publiek dat nog geen editie had gemist.

Voor de ontmoeting en sfeer, daar komt het Reurpoppubliek nadrukkelijk voor, zo bleek ook dit jaar. Het ontbrak het publiek op dat gebied aan niets tijdens de achtste editie van het regionale muziekfestival.

Uitermate vriendelijke en behulpzame vrijwilligers die een 'pens met werk' hadden verzet met de inrichting van het bijna twee hectare grote terrein. Zij hebben zich verenigd in de Stichting Vrienden van Reurle die van oorsprong uit een zevental Ruurlose vriendengroepen en leden van Jong Gelre Ruurlo van Plattelands Jongeren Gelderland bestaat.

Dat de bezoekers soms wat minder oor en oog hebben voor de artiesten en popgroepen die er op de diverse podiums staan, bleek zaterdagavond in de Balzaal. De 'headliner' van de avond, The Kik, ervaart dat aan den lijve. "Je gaat toch niet met je rug naar ons toe staan met je smartphone, in je handen", zo vraagt leadzanger en gitarist Dave von Raven aan een meisje dat niet ver van de bühne staat. En zij was niet de enige.


Lees verder op pagina 3


Verkoopmiddag Welfare

Ruurlo - Welfare Rode Kruis Ruurlo houdt maandag 15 juni tijdens de wekelijkse activiteiten met haar deelnemers een Verkoopmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in woonzorgcentrum De Bundeling aan 't Rikkelder.

Er zijn weer vele mooie en nuttige artikelen gemaakt zoals handdoeken, sokken en bridekleden en diverse andere leuke artikelen zoals tassen en kussens die ook voor kinderen bestemd zijn. Mocht het niet uw smaak zijn of de goede maat: de vrijwilligers maken het ook op bestelling.

Kom maandagmiddag 15 juni even kijken, de koffie en thee staan klaar. Heeft men interesse om aan de activiteiten deel te nemen -die elke maandag tussen 14.00 en 16.00 uur in De Bundeling plaatsvinden- dan is men van harte welkom.


Of bel voor meer informatie naar:
(0573) 451739 of
(0573) 451645