Met de slagzin ‘Tegel eruit, plant erin’, komt Groei en Bloei op tegen de verstening.
Met de slagzin ‘Tegel eruit, plant erin’, komt Groei en Bloei op tegen de verstening.

Het thema is dit jaar 'water'

Tuinkeuring vijvertuinen Groei en Bloei Berkelland

Ruurlo - Groei en Bloei Berkelland organiseert dit jaar voor de tweede keer op rij de Nationale Tuinweek. Dit jaar is het thema 'water'. Met de slagzin 'Tegel eruit, plant erin', komt Groei en Bloei op tegen de verstening van Nederland en wil juist vergroening van de omgeving en probeert zij mensen actief aan het tuinieren te krijgen.

Evenals vorig jaar kan men zich opgeven om de tuin in de Nationale Tuinweek te laten keuren. Vanwege het thema water dient in de tuin wel een vijver aanwezig te zijn.

Daarnaast zal de tuin in het gebied Berkelland of Haaksbergen moeten liggen. Het maakt niet uit of het binnen of buiten de bebouwde kom ligt en de vijver mag in de voortuin of achtertuin liggen.

Een deskundige jury komt op een afgesproken tijd langs en zal de tuin op een aantal punten keuren. Het gaat natuurlijk niet om de grootste of de diepste vijver of de meeste vissen.

Diegene met de meeste punten mag haar of zijn tuin de mooiste vijvertuin van Berkelland- Haaksbergen noemen. Men kan zich tot 1 juni 2015 opgeven per e-mail via Joke Klein Tiessink: jokekt63@hetnet.nl.