Mo Harb en Koen Engelberts (midden) speelden zondag hun laatste wedstrijd in Ruurlo 1.

Laatste competitiewedstrijd gaat verloren

Voor VV Ruurlo zit het seizoen erop

Ruurlo - Voor VV Ruurlo stond zondag 10 mei de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 op het programma. Tegenstander was de formatie van VV Mariënveld van trainer John Krabbenborg. Voor beide ploegen stond er niks op het spel. Mariënveld had zich al voor de nacompetitie geplaatst. Voor de wat ouderen onder ons staan natuurlijk nog steeds de verbeten gevechten van weleer in het geheugen gegriefd. Saillant detail is wel dat de beide grensrechters Appie te Veldhuis (Mariënveld) en Herman Uenk (Ruurlo) lang geleden menig robbertje hebben uitgevochten op de grasmat. Appie te Veldthuis als onverzettelijke linksback. Herman Uenk als technisch vaardige rechtsbuiten.

Ruurlo zocht van meet af aan de aanval en probeerde meteen wat te forceren. Mariënveld was echter gevaarlijker en loerde van achter uit op de counter. Met snelcombinatie voetbal sneden ze door de Ruurlose defensie. Keeper Mathijs Hendriksen had zijn handen vol aan de schoten van afstand. Na twintig minuten werd de eerste bres geslagen in de Ruurlose defensie. Een snelle aanval bracht de bal bij spits Lloyd Boerboom. Deze topscoorder van de gasten wist wel raad met deze kans en schoot onberispelijk binnen. Even later was het opnieuw Boerboom die de score zelfs wist te verdubbelen. Ruurlo kwam maar spaarzaam in de aanval. Het had zelfs meer balbezit dan Mariënveld maar men wist daar geen raad mee. Alleen Sander Krabben was gevaarlijk. Even later was Niels Ooyman gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Een goede voorzet van Krabben wist hij echter net niet goed binnen te koppen. Als Mariënveld even later zelfs de 0-3 uit een identieke situatie als de twee voorgaande goals scoorde werden de wenkbrauwen aan de Ruurlose kant gefronst. Na rust moesten de mouwen opgestroopt worden om de stand nog wat draaglijker te maken. De mannen van trainer Robert Grauwde wisten wat er van ze verlangt werd in de tweede helft, Ruurlo kwam inderdaad gedrevener uit de startblokken. Krabben moest licht geblesseerd in de kleedkamer achter blijven en werd vervangen door A-speler Lars van der Lecq. Even later kreeg Mo Harb een publiekswissel. De in het Duitse Kleef wonende Harb speelde zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van Ruurlo. Vele jaren verdedigde hij de geelzwarte kleuren van Ruurlo. Hij werd bedankt en beloond met applaus. Maikel Janssen kwam voor hem in de plaats. Na tien minuten in de tweede helft had Mark te Winkel het geluk aan zijn zijde dat hij geen geel kreeg van de prima fluitende De Jong. Vasthouden van de tegenstander had hem zomaar een schorsing op kunnen leveren. Even later wist Ruurlo toch tegen te scoren. Een prachtige pass van Hoijtink op aanvoerder Wouter Schouten werd prima op waarde geschat. Keeper Bokkers kon de eerste inzet nog verwerken maar Schouten was er als de kippen bij om de 1-3 binnen te tikken. Toen even later Hoijtink vanaf de zijlijn keeper Bokkers in de korte hoek verraste stond er zowaar 2-3 op het scorebord. Spits Wout Meutstege werd gewisseld voor Sander de Gier. Ruurlo probeerde er alles aan te doen om de stand nog gelijk te trekken maar de tijd was op dat moment Ruurlo's grootste tegenstander. Het eerste team nam ook afscheid van de in Deventer woonachtige Bas Kuenen en Koen Engelberts. Engelberts kiest voor een maatschappelijke carrière.