Het team van VV Ruurlo onder 21 jaar dat deelneemt aan het KS toernooi.
Het team van VV Ruurlo onder 21 jaar dat deelneemt aan het KS toernooi.

Voor het eerst sinds 1985

Gratis toegang tijdens Karel Stegeman Toernooi

Ruurlo - Voor het eerst sinds de start in 1985 heeft het publiek gratis toegang tot het Internationale Karel Stegeman Jeugdtoernooi voor A- junioren van voetbalvereniging Ruurlo. Na het nodige wikken en wegen heeft de organisatiecommissie onder leiding van voorzitter Marcel Bos gemeend dat een vrije 'doortocht' aan de nieuwe toegangspoort van sportpark 't Rikkelder beter past bij de sfeer van het toernooi. "Deze sfeer is de afgelopen drie decennia vooral ontstaan door het kunnen werken met en de inzet van een groot aantal gastgezinnen en vrijwilligers. Dit heeft voor een zeer brede betrokkenheid bij het toernooi gezorgd en dit gaf aanleiding om te besluiten dit jaar geen entree te heffen. Voor degenen die het toernooi toch financieel willen ondersteunen zal er gelegenheid zijn bij de ingang van het complex een vrije gift te deponeren", aldus pr- man Hans Schurink.

Het jeugdvoetbaltoernooi dat van zaterdag 23 tot en met maandag 25 mei plaatsvindt is internationaler dan ooit. Voetballers uit Denemarken, België, Finland, Zweden, Noorwegen, Slowakije, Servië, Zwitserland, Polen, Engeland en Nederland komen naar Ruurlo om tijdens de Pinksterdagen deel te nemen aan de 31e editie van het Karel Stegeman Toernooi. Het deelnemersveld van twaalf teams telt drie debutanten: het Zwitserse Team Aargau, Pogon Szczecin uit Polen en Club Langley uit Engeland. Het Belgische KV Mechelen keert na acht jaar terug en de overige acht teams maakten ook reeds in 2014 hun opwachting op het Ruurlose toernooi. Naast de winnaar van het KST 2014, het Slowaakse AS Trencin, zijn dit KAA Gent uit België, B.93 (Denemarken), FC Honka (Finland), Halmstads BK (Zweden), Sandefjord Fotball (Noorwegen), het Servische FK Rad en het team van de organiserende vereniging, VV Ruurlo.Hoewel AS Trencin zowel het KST 2013 als de editie van vorig jaar wist te winnen lijkt voor deze editie FK Rad uit Belgrado op voorhand de beste papieren voor de toernooiwinst te hebben. De Serviërs zijn op dit moment volop in strijd om de landstitel weer eens binnen te halen en beschikken dit jaar over een zeer sterke lichting. Dit gegeven gekoppeld aan eerdere sterke optredens in Ruurlo maakt dat FK Rad vermoedelijk de te kloppen ploeg zal zijn. Op grond van hun huidige presteren in de competitie lijken Team Aargau en Pogon Szczecin, beiden in de top vijf van de ranglijst in de respectievelijk hoogste Zwitserse en Poolse divisie, aanspraak op een hoge klassering te kunnen maken. Dit lijkt ook te gelden voor de zuiderburen van KV Mechelen dat met het zeer jonge beloften team naar Ruurlo komt. De kansen van AS Trencin kunnen nooit geheel uitgesloten worden, maar de tweevoudig winnaar lijkt niet met eenzelfde kwalitatief sterk team te kunnen deelnemen als de afgelopen jaren.

KST-krant
Uitgebreide informatie over alle deelnemende ploegen met daarnaast onder andere het wedstrijdprogramma is te lezen in de KST-krant, oplage 55.000 exemplaren, die in week 21 huis-aan-huis verspreid wordt in Ruurlo en wijde omgeving.

Randgebeuren
Evenals voorgaande jaren is er rondom het voetbalgebeuren weer van alles te doen op sportpark 't Rikkelder. Voorafgaand aan de aftrap op zaterdag 22 mei, 13.00 uur, begint om 11.45 uur de feestelijke opening van het toernooi, met onder andere de officiële opening door de burgemeester van de gemeente Berkelland, Joost van Oostrum, het voorstellen van de deelnemende teams met een vlaggenparade en een demonstratie van de Ruurlose voetbalschool voor vier tot zesjarigen. Tijdens het gehele toernooi is er een speelhoek voor de kleinste kinderen ingericht met een gratis draaimolen. Een trekpleister zal daarnaast ongetwijfeld de pannakooi zijn welke beschikbaar is gesteld door het Groenlose bedrijf Rolugro BV.

Overzicht deelnemersveld
De deelnemers aan het 31e Karel Stegeman Toernooi zijn: B.93 (Denemarken), KAA Gent (België), FC Honka (Finland), Halmstads BK (Zweden), Sandefjord Fotball (Noorwegen), AS Trencin (Slowakije), FK Rad (Serbia), Team Aargau (Zwitserland), MKS Pogon Szczecin (Polen), KV Mechelen (België), Club Langley FC (Engeland) en natuurlijk VV Ruurlo onder 21 jaar.