Op 16 en 17 mei kunnen kinderen zich weer uitleven in de attracties op de Meikermis.
Op 16 en 17 mei kunnen kinderen zich weer uitleven in de attracties op de Meikermis.

Clown Funny verzorgt diverse leuke acts op kermisterrein

Meikermis en Meimarkt met speciale openingact

Ruurlo - Ruurlo staat zaterdag 16 en zondag 17 mei weer in het teken van de jaarlijkse Meikermis met als extra attractie de traditionele Meimarkt op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Stichting Kermis Ruurlo en de exploitanten pakken dit jaar extra uit met een spectaculaire opening op zaterdag 16 mei om 14.00 uur. Op zaterdagmiddag zal op het kermisterrein Clown Funny aanwezig zijn en diverse leuke acts verzorgen.
Zij zal de jeugd vermaken door middel van onder andere wel 75 ballonnen figuren te maken in een uur tijd. Clown Funny maakt gebruik van de openheid van de kinderen en past hier diverse figuren op aan. Daarnaast zal een hulpclown ook voor vermaak zorgen.
De jeugd kan tevens vrijkaarten verdienen voor de diverse attracties op de kermis. Kom allen dus naar de opening van de Meikermis.
Evenals voorgaande jaren is de Meikermis weer gesitueerd in het centrum van het dorp op het Kerkplein en in het gedeelte van de Dorpsstraat tussen Modecentrum Teunissen en het pand van de Rabobank.
Jong en oud zal zich dan ook weer twee dagen kunnen vermaken in de diverse attracties zoals de autoscooters, een draaimolen, Lucky Cranes, schiettent, krachtmeter, lijntrek, bussengooien en de Royel Banker. Maar ook precent zijn natuurlijk de oliebollen- en gebakkraam en de patat- en snackwagen, de suikerspin en de snoep- en speelgoedkraam mogen natuurlijk niet ontbreken en voor de dorstige zijn er natuurlijk de plaatselijke horecabedrijven. De kermis is zaterdag geopend vanaf 14.00 uur en zondag tijdens de Meimarkt vanaf 11.00 uur.
De Meimarkt staat vanaf het Kerkplein tot aan het Julianaplein vol met bijzondere aanbiedingen in bloemen, planten, textiel en huishoudelijke artikelen. De animo van de marktkooplieden is ook dit jaar weer zo groot dat sommige kooplieden geen plaats konden krijgen. Middels de Stichting Kermis Ruurlo hebben alle kinderen van de basisscholen, kinderverblijven en peuterspeelzalen een vrijkaartje ontvangen voor de kermisattracties. Als de weergoden meewerken kan het voor jong en oud een mooi kermisweekend worden.


Beslissingsduel op sportpark 't Rikkelder

Ruurlo – Sportpark 't Rikkelder is Hemelvaartsdag (donderdag 14 mei) de locatie van de beslissingswedstrijd tussen Reunie (Borculo) en Warnsveldse Boys voor directe degradatie of nacompetitie om degradatie uit de derde klasse C van het district Oost van de KNVB.

Het duel begint om 18.00 uur. Donderdagavond 7 mei was sportpark 't Rikkelder ook al de locatie voor een beslissingsduel om het kampioenschap in de reserve tweedeklasse tussen Sportclub Markelo 2 en Eerbeekse Boys 2.
De laatste won het duel met 2-1. Bijna vijfhonderd toeschouwers kwamen op het duel af.