Dit jaar gaat de Kindertuin in Ruurlo voor het vijfde jaar van start.
Dit jaar gaat de Kindertuin in Ruurlo voor het vijfde jaar van start.

Start vijfde seizoen Kindertuin

Ruurlo - Donderdag 9 april is het zover. Dan starten de initiatiefnemers Annemarie van Rooij en Corine Marlisa op het volkstuinencomplex van Volkstuinenvereniging Ruurlo aan de Nieuwe Weg met een nieuw seizoen van de Kindertuin.

De deelnemende kinderen gaan onder leiding van Annemarie van Rooij en Corine Marlisa van april tot oktober zelf op een eigen stukje grond hun eigen moestuin onderhouden. Op een perceel van een bij twee meter verbouwen de kinderen hun eigen groente en fruit. Elke donderdag verzamelen de kinderen om 15.30 uur bij de kindertuin. Na een hapje en een drankje gaan de kinderen lekker een uurtje aan de slag. De kinderen krijgen zaden en plantjes aangeleverd. De zaadjes en plantjes gaan de kinderen zelf in hun moestuin zaaien/planten. Ze krijgen uitleg over het verzorgen van hun tuintje (water geven, schoffelen, onkruid verwijderen), ze leren het verschil tussen plantjes en onkruid, wanneer zaaien en oogsten en welk gereedschap ze kunnen gebruiken.

De kindertuin gaat dit jaar voor het vijfde jaar van start. Geen jaar is hetzelfde. Het ene jaar hebben ze veel zon gehad en het volgende jaar veel regen. Dit jaar gaan ze met volle moed het nieuwe seizoen in. Daarvoor zijn ze opzoek naar enthousiaste 'moestuinkinderen' die het niet erg vinden om vieze handen te krijgen, die niet bang zijn voor moestuinbeestjes en die het heerlijk vinden om in de buitenlucht te zijn! Geef je snel op! Op donderdag 9 april gaat de Kindertuin van start. Voor meer informatie: e-mailadres kindertuinruurlo@live.nl of tel. 06 38657414 of kijk op de facebookpagina van de Kindertuin.


Leerlingen richten schoolplein in volgens nieuw onderwijsconcept

Basisschool WonderWijs blijft aan

Beatrixlaan in Ruurlo

Ruurlo – Het is nu zeker: CBS WonderWijs blijft aan de Beatrixlaan in Ruurlo. De verhuizing waarvan eerder sprake was gaat niet door. In plaats daarvan ondergaan het schoolplein en het schoolgebouw een metamorfose zodat leerlingen nog beter kunnen leren door te ontdekken. Dit past binnen het nieuwe onderwijsconcept 'Onderwijs 3.0' waarmee de school vorig jaar is gestart.

Op CBS WonderWijs doorlopen leerlingen de weg van basisschool naar middelbaar onderwijs op een persoonlijke manier in hun eigen tempo. Elk kind leert op zijn eigen niveau door de nieuwsgierigheid te prikkelen. Dit gebeurt aan de hand van zogenoemde kernconcepten: wisselende onderwijsprogramma's, met steeds een ander thema. In de afgelopen maanden is gebleken dat dit nieuwe onderwijs ook binnen het huidige schoolgebouw en schoolplein goed mogelijk is als er enkele aanpassingen worden gerealiseerd. Zo zal het schoolplein opnieuw worden ingericht en krijgt de entree van het gebouw een uitnodigende look. De leerlingen gaan helpen bij de herinrichting van het schoolplein als onderdeel van het kernconcept 'ruimte en tijd'. Tijdens dit onderwijsprogramma ervaren leerlingen onder andere hoe een ruimte logisch in te delen is en hoeveel ruimte er nodig is voor verschillende activiteiten. Het nieuwe schoolplein wordt een plek om te leren door te ontdekken en experimenteren.


Een nieuwe lente, een nieuw Reurle Live

Ruurlo – Toevalligerwijs viel het samen: het begin van de lente en de eerste Reurle Live repetitie. Vrijdagavond 21 maart heeft een groot aantal van de bijna veertig deelnemende muzikanten samen gerepeteerd bij café Nijenhuis.

Net als voorgaande jaren hangt er ook bij deze derde editie een creatieve en enthousiaste sfeer op de oefenavonden. Velen brengen de ervaring van een of twee Septemberfeest optredens mee en weten exact wat er van ze wordt verwacht. Deelnemers vertrouwen op elkaars kwaliteiten en stuwen zichzelf en anderen tot grote hoogten. Zo groeit langzaamaan het unieke Reurle Live gevoel: één droom, één doel… Blikmans weide!

De muziekcommissie van 2015 kent enkele nieuwe gezichten. Nieuwkomers AnneMieke Drenthen, Martin Hiddink en Wim Weernink worden bijgestaan door de ervaren bendeleider Rob Hulshof. De muziekcommissie heeft zich de afgelopen maanden gebogen over de samenstelling van het repertoire. Het heeft geresulteerd in een uitgebalanceerd repertoire dat, zo wordt ingeschat, een klein aardschokje kan opwekken de tiende september. Wie ook maar een flard van de eerste repetitie van Reurle Live heeft opgevangen, weet voldoende: donderdagavond 10 september moet worden afgeblokt in de agenda. Het is heel eenvoudig, wie Reurle Live mist loopt een heel Septemberfeest weekeinde achter de feiten aan. Iedereen praat erover en jij zat thuis. Niet gaan levert je een onverteerbaar gevoel iets belangrijks te hebben gemist op. Kortom, we zien je graag op de openingsavond van het Septemberfeest op Blikmans weide. Kijk voor meer nieuws en wetenswaardigheden ook op twitter.com/Reurle_Live en facebook.com/ReurleLive.


Leerlingen van CBS WonderWijs geven het schoolplein een metamorfose.
Wim Weernink is een van de nieuwkomers in de muziekcommissie.