Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman (Damespaar Pupillen) .
Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman (Damespaar Pupillen) . Foto: Jan Hendriksen

Drie zilveren medailles voor jonge

gymnasten RGV Ruurlo

Ruurlo – Evenals vorig weekeinde mocht RGV Ruurlo afgelopen weekeinde weer op drie plaatsen aantreden voor verschillende wedstrijden. In Aalsmeer deden twee trampolinespring(st)ers mee aan de 21ste editie van de Flower Cup, een internationale wedstrijd waaraan zeventien verschillende landen deelnamen. Voor Turnen Dames mochten de jongste selectieleden naar Hengelo (G) voor hun laatste wedstrijd van dit seizoen en in Winterswijk stonden de Oost-Nederlandse Kampioenschappen (ONK) Acrogym op het programma - 86.

Felicity Buffart nam dit jaar voor het eerst deel aan de trampolinewedstrijd. Helaas ging zij de mist in bij haar eerste oefening, maar wist haar tweede oefening tot een goed einde te brengen. Met een 57e plaats mag zij zeer tevreden zijn want het is een zeer mooie prestatie voor een springster die nog maar twee jaar springt.

Koen Winkelhorst nam voor de tweede keer deel aan deze wedstrijd. Zijn verplichte oefening ging heel goed en ook zijn keuze oefening wist hij, met hier en daar een kleine aanpassing, goed uit te springen. Met een mooie negentiende plaats kan ook hij tevreden terug kijken.

Er deden maar liefst acht pre-instappers mee aan de turnwedstrijd in Hengelo (G) in twee niveaus, namelijk het D2 (drie meisjes) en D1 niveau (vijf meisjes). Famke Dolphijn (D2) behaalde een zilveren medaille waarbij ze vooral haar balk oefening opviel. Nienke Groote Haar strandde helaas net naast het podium en werd vierde.

Ook in het D1-niveau was het zilver voor RGV Ruurlo, namelijk voor Sanne Leininga. De overige meiden in dit niveau hebben goed hun best gedaan, maar niet genoeg voor een podium plek. Nu op naar volgend seizoen waarbij de dames een grote uitdaging staat te wachten met de vloeroefening op muziek.

Acrogym
Bij de acrowedstrijd in Winterswijk draaide Jinte Augusteijn en Mirthe Brandwacht een mooie oefening en kunnen terug kijken op een succesvol seizoen. Carly Stegeman, Fleur van de Kerkhof en Tara Buitenhuis zijn op een achtste plaats geëindigd en hiermee staan zij eerste reserve voor de landelijke halve finales.

Trampoline, gymnastiek en acrogym

Jet Beuzel en Joyce Bosman hadden pech bij het eerste element, deze werd namelijk niet geteld waardoor de dames zich niet hebben geplaatst. Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman bekroonden hun mooie oefening met een zilveren medaille en hebben zich hiermee rechtstreeks geplaatst voor de halve finale op 26 april of 16 mei in Zwolle.