De zes geslaagde leerlingen met schaaldocent Maurtis van Uhm.
De zes geslaagde leerlingen met schaaldocent Maurtis van Uhm.

Schaakdiploma's voor zes leerlingen Kerst Zwartschool

Ruurlo - Aan zes leerlingen van groep 6 van de Kerst Zwartschool is vorige week het Stap 1 schaakdiploma uitgereikt. Max Bosboom, Max Buiting, Robbe Bröcker, Jesse Bressers, Lucas Visschers en Nout Lindenschot hebben met zeer goed gevolg hun eerste schaakdiploma verworven.

De Stappenmethode die wordt gevolgd is de officiële schaakmethode van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB). De zes leerlingen die wekelijks blijk geven van veel enthousiasme hebben hun eerste van de zeven Stappen gezet. Na Stap 7 is kunnen zij meedoen aan de kandidatenmatches voor het wereldkampioenschap. Maar zover is het nog niet… Voorlopig gaan de schaaklessen gewoon door.

Maurits van Uhm, voorzitter en actief lid van de Ruurlose Schaakvereniging 't Stokpaard, geeft iedere maandagmiddag een uur schaakles op de Kerst Zwartsschool. Hij vindt het erg leuk om te doen maar ook belangrijk""Schaken scherpt de geest en activeert de creativiteit", volgens Van Uhm. De jeugdige schakers oefenen ook erg veel thuis. Daarvoor krijgen ze wekelijks huiswerk mee. Zo houden zij aan het eind van de les altijd wel een kwartier over om een partij te spelen. Want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om.