De succesvolle acrogym kampioenen van RGV.
De succesvolle acrogym kampioenen van RGV. Foto: Jan Hendriksen

Twee teams gymnastiekvereniging RGV provinciaal kampioen acrogym

Ruurlo – Gymnastiekvereniging RGV mocht afgelopen zaterdag met zes acroteams afreizen naar Hattem om daar deel te nemen aan de Gelders kampioenschappen D/E-niveau. Het was een lange spannende dag, maar RGV Ruurlo mag zich de winnaar van deze dag noemen. Met als enige vereniging twee Gelderse kampioenen en ook nog de hoogste score van de dag was het een succesvolle dag voor RGV Ruurlo met, helaas, een roze randje.

Nog voor de eerste oefening van RGV Ruurlo begon liep Floor Hesselink (die samen een pupillen team vormde met Lauren Stegeman en Nine Kok) een ernstige blessure op. Ze had haar kuitbeen gebroken en helaas was voor dit team het Gelders kampioenschap afgelopen nog voor het begonnen was. De andere vijf teams van RGV hebben zich niet uit het veld laten slaan door wat er met hun teamgenootje was gebeurd. Ze lieten zien dat ze een hele hechte groep zijn.

Als eerste waren de damesparen E-Senior aan de beurt. Marjolein van Haaften en Yulia van Loon hebben een goede oefening laten zien maar moesten helaas twee tijdsfouten incasseren. Door deze tijdsfouten liepen ze een doorstroming mis voor het Oost-Nederlands kampioenschap en zijn de dames twintigste geworden. De andere RGV Ruurlo teams zijn wel geplaatst voor deze Oost-Nederlandse kampioenschappen. Jinte Augusteijn en Mirthe Brandwacht lieten ook een goede oefening zien en eindigden als achtste.

Opvallend was hun artistieke cijfer,welke en punt hoger was dan de vorige wedstrijd. Het laatste team van RGV Ruurlo in deze categorie waren Jet Beuzel en Joyce Bosman.

Dit team had zich ongeslagen geplaatst voor de Gelderse kampioenschappen en met een score van 25,900 lieten ze niet alleen iedereen achter zich en werden ze Gelders kampioen, maar gingen ze ook met de hoogste score van de dag naar huis.

Het volgende team wat op de vloer verscheen was het Damesgroep E-Senior team bestaande uit Carly Stegeman, Fleur van de Kerkhof en Tara Buitenhuis. Ook deze meiden draaiden een goede oefening en behaalde een mooie vierde plaats. Een beste prestatie voor een team wat voor het eerst meedeed aan acrowedstrijden.

Yasmin Fisser, Ji-Lin Veerman, Jet Beuzel en Joyce Bosman

Het laatste team van RGV Ruurlo bestond uit Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman (Damespaar Pupillen). Deze meiden waren ook in de voorrondes onverslaanbaar en draaide ook op deze wedstrijd een goede strakke oefening. Met een eerste plaats werd ook dit team Gelders kampioen.