De Bargkapel kent naast een zangeres drie vrouwelijke muzikanten.
De Bargkapel kent naast een zangeres drie vrouwelijke muzikanten. Foto: Jan Hendriksen

Volle zaal De Keizerskroon bij

Frühschoppen Bargkapel en Brook Duo

Ruurlo - Ondanks het mooie voorjaarsweer was de zaal van De Keizerskroon afgeladen vol tijdens het jaarlijkse Frühschoppen georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Bargkapel.

De aanwezigen konden genieten van de verschillende muziekgenres gespeeld door de Bargkapel en van een gastoptreden van het overbekende Brook Duo uit Markelo. Gert Jan Oplaat (De Weuste) en Henny Tijink (De Badmutse) verrasten met enkele nummers van hun splinternieuwe CD 'Trouw an d'oole stea' die aanstaand weekend wordt gepresenteerd in zalencentrum De Haverkamp in Markelo. Ook hadden de beide mannen uit Markelo de 'jonge Corry Konings' uit 'Markel' meegebracht.

Deze jongedame zong een aantal overbekende nummers van de echte Corry en dat ging haar goed af. Dat belooft nog iets voor de toekomst.

Met een staande ovatie bedankte het publiek de Bargkapel, die met nieuwe nummers van hedendaagse componisten zoals 'Domi Adventus', 'Egerländer Sterne' en het door kapelmeester Willem Jan Jolink op piccolo trompet gespeelde solonummer 'The Rose' de tot de laatste plaats gevulde zaal wist te boeien.