De nieuwe parkeerplaats aan de Nieuwe Weg bij sportpark 't Rikkelder.
De nieuwe parkeerplaats aan de Nieuwe Weg bij sportpark 't Rikkelder.

Overdracht parkeerplaats en Kiss & Ride aan gemeente Berkelland

Ruurlo - In opdracht van Stichting Beheer Sportpark 't Rikkelder is door de Ruurlose bedrijven Peters en Sturris een parkeerplaats, rotonde en Kiss & Ride aangelegd aan de Nieuwe Weg. Stichting Beheer Sportpark 't Rikkelder is de eigenaar van het sportpark.

Het betreft zeventig parkeerplaatsen waaronder twee parkeerplaatsen voor invaliden en zes parkeerplaatsen voor moeder en kind. De moeder en kind parkeerplaatsen zijn speciaal aangelegd voor Kinderopvang Avonturijn en zijn extra breed zodat men makkelijk met een maxi-cosie in en uit kan stappen. Avonturijn is met een onderdeel gevestigd in de nieuwe Willibrodusschool. De Kiss & Ride, in de vorm van een rotonde, is speciaal ontworpen voor ouders die de kinderen naar school brengen. Door de overdracht aan de gemeente Berkelland is de parkeerplaats openbaar geworden maar zal hoofdzakelijk gebruikt worden door Voetvalvereniging Ruurlo en de Willibrordusschool. Ook bij grote drukte in de sporthal 't Rikkenhage of 't Kulturhus is het een welkome aanvulling op het parkeeraanbod voor Ruurlo. De aanleg is gedeeltelijk betaald door de gemeente Berkelland. Hiervoor is een bedrag van maximaal de helft van de aanleg met een limiet van 50.000 euro beschikbaar gesteld. De rest van de kosten zijn voor rekening van de stichting. De hoofdingang van sportcomplex 't Rikkelder is verplaatst naar de zijde van de parkeerplaats. Tevens is de ingang van de fietsenstalling verplaatst naar de nieuwe hoofdingang. Voor de verkeersveiligheid is er een verhoogde in en uitrit gemaakt bij de aansluiting op de Fürstenauerstraat.


Gratis Axa kettingslot voor Noor Koerts

Ruurlo - Eind vorige maand kon men zijn of haar fiets gratis laten graveren en registreren in het centrum van Ruurlo aan de Smidse in Ruurlo (politiebureau). Het Centrum Fietsdiefstal was paraat tijdens deze graceeractie. Ook werd een ART-goedgekeurd Axa-kettingslot verloot. Prijswinnaar was Noor Koerts uit Ruurlo.