In Ruurlo ontstond zaterdag een romance tussen twee sneeuwpoppen.
In Ruurlo ontstond zaterdag een romance tussen twee sneeuwpoppen. Foto: Gerwin Nijkamp

Sneeuwman en -vrouw geven elkaar het ja-woord in Ruurlo

Ruurlo - Zaterdagochtend 24 januari vroeg, Nederland ontwaakt, de gordijnen in vele huiskamers worden opzij geschoven en een witte wereld toont zich. Zo ook in de Ruurlose Brinklaan. Daar wisten de kinderen niet hoe snel ze deze ochtend naar buiten konden komen.

Handschoenen, mutsen en sjaals werden nog gauw uit de kast gehaald en binnen een mum van tijd waren de jongens en meiden bezig iets moois te maken van de verse plaksneeuw. De creativiteit van de jonge Ruurloƫrs leidde al gauw tot een metershoge sneeuwpop.

Ze hadden echter nog niet genoeg van de sneeuwpret en vonden dat hun ijskoude vriend wel wat gezelschap kon gebruiken. Het resultaat: nog een sneeuwpop van gigantische proporties. Ondanks de kou bleek er gauw sprake van vurige liefde. Een sluier voor de bruid werd gevonden, alsmede een chique hoed voor de bruidegom en nog dezelfde dag gaven de sneeuwman en sneeuwvrouw elkaar het ja-woord.

Kristel van Dijk stuurde deze foto van het kersverse echtpaar en de jonge relatiebemiddelaars naar de redactie van Contact. Nu maar hopen dat de tortelduifjes hun huwelijksreis naar het Hoge Noorden hebben geboekt, want hier zal de sneeuw weer snel verdwijnen.