Een deel van de Barchemse 'All Stars'.
Een deel van de Barchemse 'All Stars'. Foto:

Geweldig optreden Barchemse All Stars tijdens feestavond SVBV

Barchem - In een matig gevulde zaal van 'Theater de Heksenlaak' vond zaterdagavond 24 januari de première plaats van 'All Stars'. Een speciaal voor deze gelegenheid geschreven productie die op de jaarlijkse feestavond van de Barchemse voetbalclub SVBV op de planken werd gebracht.

De 'cast' bestond uit spelers van de beide 7 tegen 7 teams die twee jaar geleden in het leven zijn geroepen. De Bachemse versie van 'All Stars' werd geschreven door de spelers zelf en voortreffelijk geregisseerd door Marian Luesink die haar jarenlange ervaring met veel plezier over wist te brengen op de 35+ en 45+ ers. In vrij korte tijd wist ze van beide teams een eenheid te maken die vol enthousiasme aan de klus begonnen waarvan de lat een stuk hoger was gelegd dan ze op het speelveld gewend zijn. Maar ook hier toonden de mannen aan een schat aan ervaring te hebben.

Verschillende spelers van dit gezelschap hebben namelijk al regelmatig op de planken gestaan bij revues, toneelstukken of eerdere voetbalfeesten. Het was daarom voor zowel team als publiek leuk dat vooral de 'nieuwelingen' diverse hoofdrollen vertolkten. Laurens Molenkamp, Hans Sleumer, Hugo Doornebal en Jan Enzerink wisten het publiek in extase te brengen (zonder overigens de anderen te kort te doen) en toonden zich echte acteurs. Het publiek trakteerde de mannen dan ook op een staande ovatie waar ze eerder op de avond ook al in de benen moesten komen voor het 'Nieuwe Barchemse Volkslied' geschreven door Rob Nijkamp op de tonen van het welbekende 'Wilhelmus'. Voor het slotlied tekende Marian Luesink.

Zij had een pakkende tekst geschreven op de jaren zeventig hit YMCA, live vertolkt door zes Barchemse 'Village People' met medewerking van de overige spelers. Geluidsman Ron van Wessel zorgde ervoor dat alles goed verstaanbaar uitgevoerd kon worden en maakte de 'derde helft' tot een superfinale die meer publiek verdiend had!