De acro gymnasten van RGV.
De acro gymnasten van RGV. Foto:

RGV Ruurlo Acrogym behaalt driemaal goud en eenmaal zilver

Ruurlo – Naast Turnen Dames en Acrogym was er vorig weekend ook een Turnen Heren wedstrijd. In Rijssen mocht Tom Mulling zijn turnkunsten laten zien aan de jury. Dit weekend was het voor de overige acht teams van de afdeling Acrogym de beurt om op de wedstrijdvloer hun oefening te draaien in Dinxperlo.

In Dinxperlo was het voor de 17 overige acrogymnasten de beurt om voor de eerste keer van het seizoen hun wedstrijdoefening te laten zien, voor sommige meiden was het zelfs de aller eerste wedstrijd. In de eerste wedstrijd behaalde het Damespaar Daphne Straver en Nora Groeneveld met een strakke oefening een gouden medaille in het E-Instap niveau en ze stonden zelfs samen met Ella Schoppers en Tessa Lotters op het podium, want zij behaalde een mooie tweede plaats.

Vervolgens waren en vier Damesparen E-Senior. Hier behaalde het 'noodteam' Jet Beuze en Joyce Bosman een gouden medaille met een score van 26.150 (de dagscore). Dit team moest drie weken geleden als duo verder omdat Pien Meulenveld geblesseerd was geraakt. Marjolein van Haaften en Yulia van Loon strandden net naast het podium en werden zeer verdiend vierde. De overige damesparen draaide ook een strakke oefening maar belande niet op het podium.

In de laatste wedstrijd stonden de Pupillen Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok op de wedstrijdvloer. Samen gaan ze het derde seizoen in als Damesgroep en ze draaide een strakke oefening. Even was het wachten op de score omdat de jury wat gemist had, maar uiteindelijk werden ze verdiend eerste in hun categorie. Al met al een zeer geslaagde wedstrijddag voor de Acrogym afdeling.

Voor Turnen Heren was het op 17 januari de beurt aan Tom Mulling om tijdens een 3e divisie Districtswedstrijd zijn turnkunsten te laten zien. De heren die hieraan deelnamen, hadden de mogelijkheid om zich districtskampioen te kronen. Tevens was het voor Tom Mulling de mogelijkheid om zijn wedstrijdoefeningen aan een jury te laten zien en te laten beoordelen. In een groep van 23 turners werd hij helaas 20ste. Tom had bij zijn eerste onderdeel (brug gelijke liggers) pech in zijn uitvoering en deze tegenslag werkte de gehele wedstrijd tegen hem. Op het onderdeel sprong wist hij nog een goede score te turnen, maar dit kon hem niet helpen aan een hoge notering.