De boerenzoon Hendrik (Willy Kuenen) en prostituee Betty (Annet Nijbroek)
De boerenzoon Hendrik (Willy Kuenen) en prostituee Betty (Annet Nijbroek) Foto:

Brooks Toneel speelt met verve pikante klucht

Ruurlo – De woonkamer is een beetje pompeus ingericht met een huiskamerbar. Tegen de achterwand zijn twee deuren. De kamers van Dolly en Betty, Aan de zijkant van elke deur hangt een rode lamp. Zie hier. De ingrediënten voor de pikante klucht 'Boerenbond en rode lampjes' van toneelvereniging Tot Nut en Genoegen, beter bekend als het 'Brooks Toneel'. Onder leiding van regisseur Wim Sprukkelhorst speelde 'Brooks Toneel' zaterdagmiddag 17 januari de klucht met veel verve.

Nimmer ging 'Brooks Toneel over de schreef tijdens de ruim 2,5 uur durende klucht geschreven door Carl Slotboom. Dolly (Lisette van Arragon) en Betty (Annet Nijbroek), twee prostituees, wonen en werken bij elkaar in een huis dat ze samen hebben gehuurd. De zaken gaan niet zo goed en uit nood besluiten ze een kamer te verhuren. Als Hendrik Buitendijk (Willy Kuenen), een naïeve boerenjongen, die voor zijn bemoeizuchtige schoonmoeder (Janny Goes) op de vlucht is, de kamer huurt, durven de beide dames hem niet te vertellen waar zij hun geld mee verdienen. Ze maken hem wijs dat ze fysiotherapeuten zijn. Wanneer er dan klanten komen en Hendrik ontmoetten, worden de gesprekken zeer verwarend. Inmiddels is de schoonmoeder van Hendrik achter zijn verblijfplaats gekomen en huurt samen met haar dochter Klaartje (Melissa Tragter), de verloofde van Hendrik, een kamer bij de beide dames. Kees (Jon Florijn), een klant van Betty, die denkt dat Klaartje een nieuwe prostituee is, belandt na veel verwarring uiteindelijk met haar in het hemelbed. Tenslotte komt Klaartje achter de beweegredenen van Hendrik's vlucht en komt toch alles goed. Kortom: allerlei verwikkelingen die volop de lachspieren werkten zo bleek zaterdagmiddag tijdens de speciale gratis voorstelling voor Ruurlose ouderen. De grime werd verzorgt door Grimgroep Reurle, souffleuse was Joke Aalderink.

Vrijdagavond 23 en zaterdag 24 januari volgen de avondvoorstellingen in zaal De Keizerskroon. Aanvang om 20.00 uur. Hiervoor zijn kaarten te reserveren, tel. (0573) 453430.