Dirigent Willem Jan Jolink van de Bargkapel.
Dirigent Willem Jan Jolink van de Bargkapel. Foto:

Verrassend Nieuwjaarsconcert De Bargkapel in volle zaal In de Groene Jager

Barchem - Een volle zaal van HCR In de Groene Jager genoot zondag 18 januari van een Nieuwjaarsconcert met verrassingen en tradities waarmee gebroken werd.

Voor het eerst in twintig jaar werd er niet begonnen met de Radetzky Marsch maar met een mars van een hedendaagse Egerländer componist Alexander Pfluger, die met de mars 'Egerländer Sterne' een prachtig visitekaartje neerlegde. De tweede verassing was het aanbieden van nieuwe overhemden aan de mannen van het orkest door voorzitter Henk Vruggink van de Stichting Vrienden van de Bargkapel. De oude waren compleet versleten en hard aan vervanging toe. De derde verassing was het nummer 'The Rose' dat door de trompettisten/Flügelhornisten onder leiding van dirigent Willem Jan Jolink voor het voetlicht werd gebracht. Een staande ovatie was de beloning.

Het eerst volgende concert dat de Bargkapel verzorgt in de regio is zondag 8 maart in zaal De Keizerskroon in Ruurlo. Aan het Fruschoppenconcert verleent ook het bekende Brooks Duo uit Markelo haar medewerking. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Keizerskroon, tel. (0573) 451416, Dinie Lindenschot, tel. (0573) 491215 en Gerrit Lievestro, tel. (0573) 441478 of via het e-mailadres vrienden@bargkapel.nl. De entree bedraagt tien euro en voor leden van de vriendenkring acht euro.